HAKKARİ

Hakkari'de kış sezonuna hazır hale getirilen Merga Bütan Kayak Merkezi'ne vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı bölgede bulunan ve kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı tesise gelen vatandaşlar, kayak ve yürüyüş yapıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinin gelecek yıllarda uluslararası yarışmaların yapılacağı bir bölge haline geleceğini söyledi.

Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresinin imkanlarıyla yazın kayak merkezinde çalışma yaptıklarını anlatan Güldal, "Pistlerimizin hemen hemen hepsini yeniledik ve yeni pistler açtık. Kafeterya ve lokantayı da özel şirketlere kiraya verdik. Kar geçen hafta yağdı. Kar seviyesi çok iyi. Tepelerde fırtınadan dolayı az ama, pistte çok iyi. Hakkari'de güvenlik sorunu bittikten sonra kış turizminde istediği yere gelecektir." dedi.

Merkeze kayak öğrenmeye gelen Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Hatice Ersöz ise 4 ay önce tayin olduğu kentte, halkın çok iyi niyetli olduğunu söyledi.

Kayak sezonunun açıldığını öğrenince hafta sonunu değerlendirmek için merkeze geldiğini anlatan Ersöz, "Bu kayak merkezi Hakkari için büyük bir fırsat çünkü burada çok fazla sosyal aktivite yapacak yer yok. Buraya insanlar güvenlik nedeniyle gelmek istemiyor olabilirler ama gelip görmelerini tavsiye ederim." diye konuştu.

Muhabir: Necmi Ertuş

Kaynak: AA