HAKKARİ

Hakkari'de, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde çalışkanlık yayınlayan teröristlere yollanmak kadar hazırlanmakta olan birçok silah ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, düzenlilik güçlerince yıldırı örgütünün faaliyetlerinin açıklanmış edilmesi ve engellenmesine müteveccih düzentileme yürütülmüş olduğu belirtildi.

Şemdinli ilçesi Gelişen Köyü kırsalında, yıldırı örgütü PKK mensuplarınca Irak'ın kuzeyinden Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki teröristlere yollanmak kadar hazırlanmakta olan silah ve mühimmatların gizlendiği bilgisine ulaşıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

'Yapılan kontrol ve tarama faaliyetlerinde, müşterek nüsha kalaşnikof bellik derinlemesine namlulu silah, 2 nüsha RPG-7 roketatar, müşterek nüsha kalaşnikof bellik derinlemesine namlulu silaha ilgilendiren şarjör, 2 nüsha RPG-7 bazuka atıf fişeği, 2 nüsha RPG-7 anti/tank bazuka mühimmatı,10 nüsha el bombası ve 290 nüsha kalaşnikof bellik derinlemesine namlulu silah mermisi ele geçirilmiştir. Konu ile alakadar adli tahkik bitmeme etmektedir.'

Kaynak: AA