HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanların 19 Ocak - 2 Şubat tarihlerinde 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, il sınırlarında faaliyet gösteren terör örgütlerinin son zamanlarda gerçekleştirdikleri eylemlerin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.

Eylemler sonucunda vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme, seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakıldığının kaydedildiği açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı vurgulandı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla gerekli önlemlerin alındığına dikkat çekilen açıklamada, tedbirler kapsamında Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanların 19 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilerek izinsiz girişlerin yasaklandığı bildirildi.

Kaynak: AA