Berkin Elvan için Ankara Adliyesi'ne kendini zincirleyen 4 eylemciyi polisler darp etti. Yargıçlar sendikası Başkanı , polislere "Yapmayın çocuklar bağırsın ya" diyerek müdahale etti.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Ankara Adliyesi önündeki parmaklıklara yüzlerinde Berkin'in maskesi ile kendini zincirleyen 4 eylemciye polisler müdahale etti.

YARSAV BAŞKANI MÜDAHALE ETTİ

YARSAV Başkanı Mustafa Karadağ, eylemciyi yere yatırarak darp eden polislere müdahalenin yanlış olduğunu belirterek, "Yapmayın çocuklar bağırsın ya, bir şey olmaz. Çocuklar eylemini yapsın" ifadelerini kullandı.

"BIRAKIN BEN HAKİMİM! İKİ DAKİKA BAĞIRSINLAR ÇOCUKLAR BİR ŞEY OLMAZ"

Adliye'nin önündeki parmaklıklara kendini zincirleyen 4 kişi, "Berkin Elvan ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Eylemciler, Polisin eylemcilerden birini yere yatırarak darp etmesi üzerine o sırada Adliye'ye girmekte olan YARSAV BaşkanI Hakim Mustafa Karadağ, müdahale etti. Karadağ "Bırakın ben hakimim, bırakın iki dakika bağırsınlar adamlar ya. Yapmayın çocuklar bağırsın ya, bir şey olmaz. Çocuklar eylemini yapsın." dedi. Polislerin "ama kendilerini zincirlemişler demesi üzerine Karadağ, "Kendilerini zincirlesinler ne olacak. Yazık ya." dedi.

"YANLIŞ BU ZATEN"

Sert müdahalenin sona ermesi üzerine Adliye'ye yönelen Karadağ'a polisler, eylemi sonlandırma emri aldıklarını belirtti. Karadağ, "Yanlış bu zaten. Bunu da emniyet anlayamıyorsa anlayacak. Ne olacak ya ne olacak. Kime zararı var." cevabını verdi.


"BİZ KÖTÜ BİR ŞEY YAPMIYORUZ, ADALET İSTİYORUZ"

Olay yerinde bulunan bir avukat ise eylemcilere, eylemlerinin amacına ulaştığını belirterek "Benim kanaatim en doğrusu bunu tadında bırakmak, ne dersiniz." dedi. 18 yaşından küçük fark edilen bir eylemci, "Zaten eylemin başında yoldaşımıza işkence uygulandı. Yeterince yapıldı. Onların yaptığı çok kötü bir davranıştı. Biz burada kötü bir şey yapmıyoruz. Kötü davranmalarına gerek yok. Bir burada kötü bir şey yapmıyoruz. Küçük bir çocuk için adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ZİNCİRLERİ KESİP GÖZALTINA ALDILAR

Daha sonra demir makasının getirilmesi üzerine polis eylemcileri dağılmaları yönünde son bir defa uyardı. Eylemcilerin eylemlerini sürdüreceklerini açıklamaları üzerine, polisler zincirleri keserek eylemcileri gözaltına aldı. 4 kişinin yaptığı eyleme çoğu çevik kuvvet olmak üzere 30'dan fazla polisin müdahale etmesi dikkat çekti.

http://www.sondakika.com/haber/haber-ankara-adliyesi-onunde-zincirli-eylem-7062874/