Hakim ve savcıların özel paylaşım sitesi olan adalet.org’da yer alan çok sayıda mesajda, korunma taleplerine uzun süre sonra yanıt verildiği, verilen yanıtların çoğunun ise olumsuz olduğu paylaşıldı.

22 Eylül’de bir mesaj yayımlayan Tunceli Nazımiye Savcısı Fatih Yücel’in hedefinde İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz vardı. Savcı Yücel mesajında, “Koruma talebinde bulunmadı, silah ruhsatı başvurusu olmadı şeklinde saçma sapan gerekçeyle bu işten sıyrılırım diye düşündün belki ama maalesef baltayı çok kötü taşa vurdun! Koruma talebinde bulunmuş olsaydı ne yapacaktın peki onu çok merak ediyorum” ifadesi kullandı.

Kendisinin de Şubat ayında koruma talebinde bulunduğunu hatırlatan Savcı Yücel, “Benim Şubat ayında yapmış olduğum talep yazıma 7 aydır tenezzül edip cevap bile vermediğini söylesem o saygıyla duyuru yaptığın kamuoyuna… Yoksa Polnet sorgusunda silahımın olduğunu görünce ya nasıl olsa silahı var diyemi düşündün. Delikanlı gibi çık, ‘elimde fazladan 100 tane polis olduğu halde hatırını kıramayacağım kişiler telefon açıp şu kardeşimizi merkezde tut, ilçeye gönderme diyor’ de alnından öpeyim seni. Öyle yanına korumalarını alarak özel helikopterle ilçe ilçe gezerek millete şirin görünmeye çalışmakla olmuyor bu iş sn. Hayati Yılmaz” diye yazdı.

HAKİMİN 'KORUMA' İSYANI

'KALP HASTASI POLİS GÖNDERDİLER'

Savcı Fatih Yücel’in yazısı sitede en çok okunan ve en çok yorumlanan mesajlar arasında yer aldı. Söz konusu yazıya ilişkin yorumda bulunan savcı ve hâkimlerin görüşleri kısaca şöyle:

İbrahim Koca (Kayseri-Yahyalı Savcısı): “Sayın Müdürüm siz bir koruma ordusuyla geziyorsunuz peki sizin koruma talebiniz var mıydı, sayın kaymakamlarımız korumalarla geziyor peki onların koruma talepleri var mıydı, peki hangi sayın valimizin koruma talebi varda siz onlara bir koruma ordusu tahsis ediyorsunuz.”

Ali Altıntaş (İzmit-Gölcük Hâkimi): “Onlar prens... Önemli zat onlar, talep gerekmez. Buğday ambarının kilidi onlarda…”

Zekeriya Günal (Giresun-Keşap Savcısı): “Keşap Adliyesi için emniyetten polis talep etmiştik. Ancak il merkezi ve ilçe kaymakamı ile yapılan görüşmeler sonucunda ellerinde yeterli sayıda polis olmadığını söyleyip üzülerek! talebimizi yerine getiremeyeceklerini söylediler. Ben de ilçe emniyet amirini çağırarak kendisine en kısa zamanda bir polis göndermesini yoksa her ay başı SCM’den adliye önünde aylık olarak arama yapılması için izin isteyeceğimi, bu taleplerimi her ay yenileyeceğimi ve almış olduğum arama kararını emniyete gönderip arama yapmak üzere 3 polis isteyeceğimi söyledim. Gitti, ertesi gün en işe yaramaz, kalp hastası polisi gönderdiler. İş yapmaya gelince türlü-türlü bahane üretirler, olay olunca da sütten çıkmış ak kaşık olurlar.”

'KORUMA ÇAĞRI ÜZERİNE GELİR'

Murat Akyüz (Siirt Şirvan Savcısı): Biz Siirt'te boşuna koruma talep ettik o zaman, bakalım ne zaman cevap verirler.

Selçuk Çiftçi (İncesu Savcısı): “Takke düştü kel göründü! Utanmadan sıkılmadan koruma talebi yok diye açıklama yapan müdür efendi ne cevap verecek bakalım.

Hakan Nohut (Şırnak-Cizre Savcısı): “Cizre sanırım çok tehlikeli bir yer değil ki, yakın koruma talebim reddedildi. Koruma çağrı üzerine gelecekmiş. Bize bakış açısı ortada.”

Basri  Alagöz (Batman-Kozluk Savcısı): “Koruma talebim benim de reddedilmişti sayın meslektaşlarım.”

HÜRRİYET