ADALET Bakanlığı’nın, hâkim ve savcıların uygun fiyatlara silah edinmesine imkân getiren düzenlemenin ardından 14 bin hâkim ve savcının 11 bini çeşitli markalarda silahlar edindi. Hâkim ve savcıların silah muhafaza ve taşıma çantaları ise İşyurtları Kurumu’nda çalışan mahkûmlarca üretildi. Hâkim ve savcılar 140 TL karşılığında bu çantaları alabilecek.

11 BİN SAVCI SİLAH EDİNDİ

Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç ve Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun uğradıkları silahlı saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti. Bu saldırıların ardından hâkim ve savcıların güvenlik amaçlı silah edinmeleri konusu gündeme geldi. Adalet Bakanlığı geçen yıl yaptığı düzenlemeyle hâkim ve savcıların uygun fiyatlarla silah edinmelerine imkân tanıdı. Düzenlemenin ardından 11 bin civarında hâkim ve savcı yerli ve yabancı çeşitli marka silahlarını teslim aldı. Hâkim ve savcılar kampanya kapsamında en fazla Sig Sauer ve Glock marka tabancaları tercih etti.

140 LİRAYA ADRESE TESLİM

Silah teslimatının ardından binlerce mahkûmu istihdam eden Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Başkanlığı “silah muhafaza ve taşıma çantası” üretimine başladı. Deri kaplama ve siyah renkte olan, şifreli kilit uygulaması da bulunan çantalar 140 TL karşılığında kargoyla istenilen adrese ulaştırılacak.


Fevzi ÇAKIR / HT GAZETE