Mülakatta skandal: '...Bu kişiler için bir araştırma yapıp Cumhurbaşkanımız ile paylaşacak'

Hakim ve savcı adaylarından yazılı sınavda yüksek not alanlar mülakatta elenirken, düşük not alanlar “referans” ile alınmış. Söz konusu iddia paylaşılan mesaj ve adayların karşılaştırmalı puanları ile ortaya çıktı!

Hakimlik ve savcılık sınavlarında yüksek puan alıp, mülakatta elenenlerle ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Kızı sınavda yüksek puan alan ancak mülakatta elenen Savcı Menderes Arıcan, mülakatla ilgili bir mesaj ve yazılı sınavdan başarısız olup mülakatta hakim-savcı olmaya hak kazananların listesini paylaştı.

Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre; Söz konusu mesajda fişleme niteliğinde bilgiler yer alırken, ülkücü kökenli 3 kişinin alındığını, Adalet Bakanlığına vekalet eden müsteşarın ülkücü kökenli olduğu ifade ediliyor. Mesajı ve sınav sonuçlarının karşılaştırmasını paylaşan ve kızı elenen savcı Arıcan, “bu sınava aylarca çalışanların hakkı bu kadar kolay yenir mi” diye sordu.

İşte Savcı Arıcan’ın o paylaşımı:

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI.

(PAYLAŞIN Kİ SAĞIR SULTANLAR BİLE DUYSUN)

Bir Cumhuriyet savcısının çocuğuna ve onlarca vatan evladına haksızlık ve hukuksuzluk yaparken daha dikkatli olmalıydınız beyler.

Evet, şu mesajı ve yandaki yazıişleri mudurluk mülakatı sınav sonuçlarından bir tanesi olan tabloyu bir incelemenizi rica edeceğim. Bu memlekette bir insanın hakkı ve hukuku bu kadar kolay yenebilir mi.Sabahlara kadar göznuru döken, bir çok şeyinden feragat ederek bu sınavlara aylarca çalışan bir insanın hakkı bu kadar kolay yenebilir mi? Yazıklar olsun sizlere. Bu tablo gibi onlarca tablo var elimizde. Yazılıdan 90 puan ve üzeri puan alan bir çok insanın hakkının nasıl yendiğini yandaki mesaja bakarak anlayabilirsiniz. Bu mesaj yeterince bir şey ifade ediyor mu sizce? Bu mesaj sahibinin adı soyadı bizde saklı. Daha başka deliller de mevcut. Cezai soruşturmaya geçilirse, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.O tarihli telefon trafiğini getrttiğiniz zaman her şey kabak gibi ortaya dökülecektir.Burada örgüt suçu bile sözkonusu olabilir.Ey kul hakkı yiyenler hem bu dünyada, hem de öbür dünyada yargılanacaksınız.






NOT : Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan'ın açıklaması üzerine yukarıda yayımladığımız tablo hakim ve savcıların sınavı ile ilgili olmayıp yazı işleri müdürlük mülakatı ile ilgili olduğunu düzeltir okuyucularımızdan özür dileriz.

http://www.meydangazetesi.com.tr/gundem/mulakatta-skandal-bu-kisiler-icin-bir-arastirma-yapip-cumhurbaskanimiz-ile-paylasacak-h58580.html