Hakim, savcı ve avukatlar her şeye rağmen eğlendiler

Hukukçular adalet.org sitesinin Ürgüp buluşmasında o gece her şeyi unutup eğlendiler

Adalet.org buluşması bu yıl Ürgüp Kapadokya’da gerçekleşti. Hukukçular son aylarda hukuk dünyasında yaşanan acı olayları o gece hayat devam ediyor deyip unuttular ve coşku ile eğlendiler.

Şarkılar, türküler söylediler, halay çektiler, göbek attılar. Gecenin bir de Lüksembourg’ dan gelen yabancı bir konuğu vardı; Preben Rügge. Preben Rügge ile Ürgüp buluşmasının organize eden hâkim Mahmut Erdemli Lüksembourg’ da AİHM’in bir çalışmasına gittiklerinde tanışmışlar. Gecede Preben Rügge bir konuşma yaptı, konuşmasında oradakileri Lüksembourg’a misafiri olarak davet etti.  Preben Rügge neşeli hali, dansı, göbek atması ile herkesin dikkatini çekti..

Gecenin açış konuşmasını yapan Hakim Aydın Başar ilk toplantıyı 2007 yılında yaptıklarını,” o zaman aralarında sevgi olduğunu, ocu bucu olmadığını, o günleri şiddetle özlediklerini” söyledi.  Aydın Başar daha sonra bazı konukları kürsüye davet etti. Kürsüye gelen konuşmacılar adalet.org ve meslek ile ilgili kısa konuşmalar yaptılar ve anılar anlattılar. Aydın Başar geceye katılan adaletbiz yazarı hukukçu Rahmi Ofluoğlu’na sürpriz yaparak kürsüye davet etti.  Davet konuşmasında adaletbiz’den rakip değil destekçi bir hukuk sitesi olarak bahsetti.

Gecede dikkat çeken avukat konuklar vardı ; Bursa Barosu Sekreteri  Av. Hüseyin Bulun ve eşi, Av. Ömür Bulun, İzmir Barosundan Avukat Betül Yapıcı Duran  adalet.org’un hızlı yorumcularından Av. Elkan Albayrak gibi..  Gecede Hakim Mahmut Erdemli güzel sesi ile şarkı söyleyerek ilgi çekti..

Genç  yaştaki Eylül’ün keman dinletisi geceye başka bir güzellik kattı.


GECEDEN FOTOĞRAFLAR

adaletbiz.com




Adalet.org Ürgüp-Nevşehir Buluşması 01-03 Mayıs

Posted by Adaletbiz on 4 Mayıs 2015 Pazartesi