İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrenci evlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez" dedi. Güler daha önceki açıklamalarında, öğrenci evlerinin "illegal oluşumlarının taban kazanma alanı" olduğunu, apart tarzı evlerde de fuhuş yapıldığını iddia etmişti.

NTV’de 45 Dakika programına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrenci evlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez" dedi.

"Özel hayatın korunması, konut mahremiyeti, bireysel haklar hukukun teminatı altındadır. Anayasanın, kanunun, evrensel hukukun ve tabiki bu yasaları uygulamakla mükellef olan devlet kuruluşlarının teminatındadır" diyen Güler şunları söyledi:

"Özel hayatın gizliliğini; yani hem konut dokunulmazlığı hem aile mahremiyeti hem de kişilerin kendi tercihleri... Önemli olan farklılıklarla bilikte yaşamaktır. Bunları içinize sindiremiyorsanız, bunlara tahammülünüz yoksa o zaman ortada hoşgörü yok demektir. Kaldı ki kanunlara teminat altına alınan bir durumdan bahsediyoruz.

Öğrenci evlerine girilmesi meselesine gelirsek... Konu o kadar karmaşık ele alındı ki. İçişleri Bakanı olarak, ben olaya ilk olarak konut dokunulmazlığının korunması anlamında bakarım. Vatandaşlara şunu söylüyorum: Kimsenin evine hiç kimse kimse; hangi yetkili olursa olsun hakim kararı olmadan giremez. Bu açık..."

'Terör ve fuhuş...'
Bakan Güler daha önce bu konuda yaptığı açıklamada, "Özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evler, yurtlar ve pansiyonlar, terör örgütlerinin ve çeşitli illegal oluşumların, hem taban kazanma hem de eleman temini açısından önemli bir kaynak olarak gördükleri yerlerdir" şeklinde konuşmuş, rezidans ve apart tarzı evlerde fuhuş yapıldığını iddia etmişti.

solhaber