Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, Türkiye’nin en büyük probleminin ahlak sorunu olduğunu belirtti. Karanfil, “İnsanımızın sığınacağı, güveneceği liman olan hakimlerimiz, din adamlarımız yeterince güven vermiyorsa, yargıya güven yüzde 20'lere kadar inmişse, oturup düşünmemiz gerekir.” dedi.

Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi olan Hakim Kemal Karanfil, Facebook adresinden haksızlık, zulüm, duyarsızlık üzerine bir yazı paylaştı. Hakim Karanfil, şunları kaydetti: “Ülkemizin en büyük problemi, insanımızdaki ahlak sorunudur.” başlıklı yazısında, “Bile bile haksızın yanında durma, yandaşı koruyup kollama, benim adamım, benim partim, grubum, derneğim, cemaatim. Bir türlü beni bırakıp biz olamıyoruz. Ya da bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla uyuyor numarası yapanlar! Zulme bile bile alet olanlar! Kimden gelirse gelsin haksızlığın karşısında sıradağlar gibi dimdik durduğumuz gün, işte o gün sorunlarımızın küçüldüğü gün olacaktır.” 

“İyi ahlaklı, erdemli ve adil olmadığımız sürece sakın kimse müslümanlıktan, milliyetçilikten, ulusalcılık veya demokratlıktan bahsetmesin.” diyen Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Önce iyi bir insan olalım. Davranışlarımız sözlerimizin yalancısı olmasın. Örneğin, insanlarımızın sığınacağı liman olan hakimlerimiz, din adamlarımız bugün yeterince güven vermiyorsa, yargıya güven yüzde 20’lere kadar inmişse, üzerinde oturup uzun uzun düşünmemiz gerekir.”

Yeni eğitim döneminde sadece bir yıl boyunca bu konuların üzerinde durulsa herhalde vakit israfı değil aksine kazanç olacağını anlatan Hakim Karanfil, yazısında belirttiği menfi tavırlara sahip olmayan, az da olsa her daim yiğit ve örnek insanımız mevcut olduğunu, onlara hürmet ve selamlarını ilettiğini kaydetti.
CİHAN