Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'yi UEFA'da anabolizma edenlerin Galatasaraylı bulunduğunu encam sürerek, 'Bunlar UEFA'ya gidip Fenerbahçe'yi yakınma ettiler' dedi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü İstanbul Fatih Şubesinin, Cemile Sultan Korusu'nda düzenlemiş olduğu organizasyona katılarak, kulübün acemi üyelerine rozetlerini ikram etti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın da katılmış olduğu görüşmede mütekellim Yıldırım, Türkiye'nin menfaatleri düşüncesince sporda da bütünlük içre cereyan edilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Şenes Erzik'in UEFA'da 20 seneden müşterek tomar fariza yaptığını özetleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

'UEFA'da ki mevcut demin Türkiye'yi anabolizma eden? İlhan Helvacı, Ebru Köksal, Levent Bıçakcı var, Lutfi Arıboğan müşterek komitedeydi. Hepsi Galatasaraylı. UEFA'da Türkiye'yi anabolizma fail ayrıksı takımlardan becerikli yok. Bunlar ne yapıyorlar. Bunlar 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'yi jurnallemek düşüncesince uğraşıyorlar. Ne yaptılar bunlar, UEFA'ya gidip Fenerbahçe'yi yakınma ettiler. Ben bizim arkadaşlarımıza 'Galatasaray'la ilgilendiren UEFA'ya yahut ayrıksı müşterek yere kır savsamak yok.' dedim. Hepimiz bu ülkenin takımıyız. Bu ülkenin takımlarını gidip ispiyonlayamayız. Türk milletinde ispiyonculuk yoktur. Başka kesimlerde bunlar var. Bunların ortadan kalkması lazım.'

'Galatasaray'ı yeneceğiz'

Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de erte Galatasaray ile oynayacakları derbi maçı kazanacaklarını kanıt ederek, şunları kaydetti:

'Yeneceğiz, mecburuz yenmeye. Şampiyon edinmek istiyorsak yeneceğiz. UEFA'da güçleneceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu müşterek yalan veriyorsa namına getirecek. Mesajımı alıyorlardır onlar.'

'Hakem üzerine ağırbaşlı havas geliyor'

Aziz Yıldırım, UEFA Avrupa Ligi akıbet 16 turu rövanşında Braga'ya yenilerek, organizasyondan elendikleri maçın Hırvat hakemi Ivan Bebek üzerine havas bulunduğunu anlattı.

UEFA Avrupa Ligi'nden elendikleri düşüncesince kalbi kırık olduklarını vurgulayan Yıldırım, 'Maçta yargıcı sorumluluk yaptı. Hakem üzerine baş döndürücü havas geliyor. Almanya'dan Türkler geliyor, burada Sırplarla bu arada kişilere bu maçla ilgilendiren müşterek nesne anlatıyorlar, 'İddaa oynayın.' diye. Sonra gitmekteler Hırvatistan'a konuşuyorlar, dönüyorlar 'para yatırın.' diyorlar. Böyle duyumlar, şahısların konuşmaları var. Bunları inceliyoruz. Evet hakemin icra ettikleri önemlidir. Fenerbahçe elendi. Olabilir, bu müşterek spordur.' ifadelerini kullandı.

Spor açısından bakılınca yargıcı hatalarının tabii bulunduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, laflarını şu şekilde sürdürdü:

'Bir de öteki yandan bakmamız lazım. Ligin karşı devresinde Beşiktaş maçında 3-2 yenildik. O maçı yargıcı Halis Özkahya yönetti. Ofsayttan gol verdi. Sonra döndü üçüncü golde Gomez, Alves'i çekti gol yapmış oldu ve 3-2 yenildik. Üç puanı onlardan silin ve bizlere ekleyin. 'Maç berabere bitti.' deyin, müşterek puanı onlara müşterek puanı bizlere arttırma edin derece halini görürsünüz. Hakemi itham dair ego hep beraberce bire müşterek fikirde değilim. Ben vakaya az buçuk da içtimai bakıyorum. Ülkenin dışarıdaki itibarına bakıyorum. Biz şayet bütünlük ve beraberliği sağlayamazsak ve dışarıda bunu öteki devletlere anlatamazsak, o devir çözülmeye başlarız. Braga kabilinden müşterek yerde şahısların gelip 'Türkler dışarı.' niteleyerek bağırması acıdır. Geldiğimiz bekçi dobra değildir. Yoksa hakemin icra ettikleri sağlık geçer. Maç 2-1'den sonraları 20 dakika henüz oynandı, bizim oyuncular al eke kıymetlendirmek düşüncesince uğraşmasaydılar, henüz tetik oynasaydılar ihtimal turu geçerdik.'

'Terörün müşterek an önceki bitmesini istiyoruz'

Türkiye'nin ağır günlerden geçtiğini özetleyen Aziz Yıldırım, yaşanmış olan yıldırı saldırılarını lanetlediğini dile getirerek, 'Bu ülkenin bütünlük beraberliği düşüncesince terörün müşterek an önceki bitmesini istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA