Hakan Fidan gerçeğinin kısa tarihçesi:

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan Fidan hakkında soruşturma başlattı. Hakan Fidan ifadeye çağırıldı. Başbakan müdahale etti ve bir gece yarısı operasyonu ile
  2937 sayılı kanunda değişiklik yapıldı ve MİT Müsteşarı hakkında soruşturma ve kovuşturma açılması başbakanının iznine tabi tutuldu. Hakan Fidan kurtuluyor.

Basında çıkan yorumlarda Hakan Fidan soruşturmasında asıl hedefin başbakan olduğu söylenip yazıldı. Bu olayın arkasında cemaatin olduğu iddia edildi.

Aradan iki yıl geçti. Bu kez ABD basını Hakan Fidan’ı hedef aldı. Amerikan gazetesi Wall Street Journal’dan (WSJ) sonra Washington Post’ta da Hakan Fidan’ı MOSSAD adına çalışan 10 İranlı ajanı Tahran’a ihbar etmekle suçlayan bir köşe yazısı yer aldı.

ABD dünyayı yönetmekte zorlanıyor

Olaylar ve gelişmeler ABD’nin dünya liderliğinde zorlandığını gösteriyor. İşte Mısır, Arap Baharı Müslüman Kardeşlerin zaferine yol açtı, Mısır’da darbe oldu. Irak’da  ABD mutsuz, Irak’da İran etkili.. Suriye Cephesi’nde El Kaide cirit atıyor. Olaylar ABD’nin kontrolünden çıktı.

Türkiye’de AKP yönetimi ABD’ye ters gelecek politikalar izliyor, Mısır’da Mursi’yi destekliyor, Suriye’de  El Kaide uzantısı El Nüsra ile işbirliği yapıyor. Ve Hakan Fidan’ın  MOSSAD adına çalışan 10 İranlı ajanı Tahran’a ihbar etmesi..

Olaylar arasındaki bağlantılar

Hakan Fidan’a Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açmasının arkasında Cemaatin olduğu iddia edildi. Aynı Cemaatin lideri Güle Hoca Mavi Marmara olayında İsrail’den yana açıklamlar yaptı.

Sonuç ve soru; Cemaat, ABD ve İsrail’in bu olaylarda paralel çalışmalar yaptığı görülüyor, AKP ve Cemaat çatışması aynı zamanda bir ABD-İsrail AKP çatışması mı?