ANKARA

HAK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 27 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "2017 yılı ikinci dönemine ilişkin sendikal istatistikler"e yer verildi.

Açıklamada, HAK-İŞ'in 22 sendikasıyla bir önceki döneme göre üye sayısını 55 bin 843 artırdığı, Kıbrıs Kamu-Sen'in de 2 bin 643 üyesinin eklenmesiyle toplam üye sayısının 544 bin 566'ya ulaştığı belirtildi.

Hizmet-İş Sendikası iş kolunda lider

Hizmet-İş Sendikası'nın ocakta 186 bin 750 olan üye sayısını, temmuzda 206 bin 592'ye yükselterek hem genel iş kolunda hem de Türkiye genelinde lider sendika konumuna yükseldiği, bunun HAK-İŞ ve işçi hareketi açısından büyük bir "başarı ve onur" olduğu ifade edilen açıklamada, Öz Gıda-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Ağaç-İş, Öz Orman-İş, Medya-İş ve Öz-İş sendikalarının da kendi iş kollarında birinci oldukları aktarıldı.

Konfederasyona üye sendikalardan Öz Finans-İş, Öz Güven-Sen, Çelik-İş, Enerji-İş, Liman-İş, Öz İplik-İş, Öz İletişim-İş, Öz Büro-İş, Oleyis ve Öz Toprak-İş sendikalarının ise yüzde 1 barajını aştığı bildirildi.

"HAK-İŞ ailesine gönülden teşekkür ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Son istatistiklere bakıldığı zaman üye sayısını en fazla artıran konfederasyon HAK-İŞ olmuştur. Bu da emekçi kardeşlerimizin bize duyduğu güvenin en önemli işaretidir." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, işçiler başta olmak üzere, HAK-İŞ'e gönül veren, mücadelesini onurlu ve gururlu bir şekilde sürdüren bütün HAK-İŞ ailesine teşekkür etti.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Kaynak: AA