AYDIN

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, "Hainler, 'Şehitlerimizden özür diliyoruz. Şehitlerin başı sağ olsun' diyor Sanki bizimle dalga geçiyor. 'Ben darbe yaptım diyor, aslanlar gibi de yaptım' diyor. O konuşmaları dinledikçe insanın çıldırası geliyor." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasını izleyen şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat, annesi Güzel Eker, sanıkların verdiği ifadelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Sanıkların ifadelerinden hiç hoşlanmadıklarını, davranışlarının da sanki hiç darbe girişiminin yaşanmadığı ve şehitlerin olmadığı yönünde olduğunu savunan Eker, "Birbirlerini tanımadıklarını söylüyorlar. Hapishanede herhalde ayrı hücrelerde değil, bir aradalar ki, sözlerini bir etmişler ifadeye çıkan, onların komutanları olan. Sanki birbirlerini tanımıyormuş gibi hareket ediyorlar." diye konuştu.

Sanıklardan Şükrü Seymen'in "Ben darbe yaptım" demesine çok sinirlendiklerini o an akıllarına şehit çocuklarının geldiğini anlatan Eker, "Mahkeme darbeyi soruyor. 'Evet, ben darbe yaptım' diyor. Bir de övünerek, Diyarbakır’da, bilmem nerede terörle, PKK'yla mücadele ettim' diyor. Devletimin milletimin verdiği paralarla alınan mermileri boş şeylere atmışlar. Öyle görünüyor. Bunlar onlarla bir olmuşlar." ifadelerini kullandı.

"O konuşmaları dinledikçe insanın çıldırası geliyor"

Mahkemenin gidişatına etki yapmamak için ilk duruşmadan sonra şimdilik mahkemeyi izlememe kararı aldıklarını vurgulayan Eker, şöyle devam etti:

"Orada kendimizi zor tuttuk. Mahkemenin gidişatı için, onların ifadelerinde eksiklik görünmesin diye susma mecburiyetinde kaldık. Hanım haykırdı, bir annedir. Bir şey diyemiyorum. Hainler, 'şehitlerimizden özür diliyoruz. Şehitlerin başı sağ olsun' diyor Sanki bizimle dalga geçiyor. 'Ben darbe yaptım diyor, aslanlar gibi de yaptım' diyor. O konuşmaları dinledikçe insanın çıldırası geliyor. Kendimizi zor tuttuk."

Eker, sanıkların ifadesinin bitimine doğru yeniden mahkemeye gideceklerini sözlerine ekledi.

"Onların idam olmasını istiyorum"

Anne Eker ise mahkemede kendisinin psikolojisinin olumsuz etkilendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Onların o rahat hareketleri, birbirleriyle gizli gizli konuşmaları, kağıt kalem almaları benim psikolojimi bozdu. Bir de utanmadan yüzümüze bakıyorlar. Sütten çıkmış ak kaşık... Hiçbir şey yapmamışlar... Suçlu biziz... Bir de başsağlığı diliyor, o şehitleri hiç ağzına almasın o. Şehitleri bir de ağzına alıyor. Sen zaten Türkiye’yi ne hale getirdin? Bir de darbe yaptım diye övünüyor, utanmadan konuşuyorlar."

Eker, sanıkların kendilerinin FETÖ'cü olmadığı yönündeki ifadelerini ise "Yalan söylüyorlar. FETÖ’cü olmaz mı? Yüzümüze baka baka, suyunu içe içe konuşuyor. Hangi anne baba buna dayanır? Bunlar şerefsiz. Bayrağını, vatanını seven onu yapmaz. Onların idam olmasını istiyorum." şeklinde değerlendirdi.

Muhabir: Ferdi Uzun

Kaynak: AA