ANKARA

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin güçlenerek yoluna devam ettiğini belirterek, "Bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez." dedi.

Elvan, Hacı Bayram Veli Camii avlusunda Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen Muharrem İftarı'na katıldı.

Kalkınma Bakanı Elvan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Türk milletinin, büyük bir millet olduğunu belirterek, "Bu millet, Ehlibeyt sevgisini kalbine nakşeden millettir. Bu millet, Kerbela deyince gözleri yaşaran, Hazreti Hüseyin deyince kalbi titreyen bir millettir. Bütün camilerimizin duvarları Peygamber efendimizle, Reşid halifelerle birlikte Hasan ve Hüseyin efendilerimizin isimleriyle süslenir." ifadelerini kullandı.

Bin yıldır bu adı yaşatmaktan iftihar duyduklarını dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Onun için bu ülkede bir tane Yezit ismi bulamazsınız. Ancak bir milyon 250 bin insanımızın Hasan ve Hüseyin efendimizin adını taşıyor. 25 milyon insanımız Ehli Beytin adını taşıyor. 80 milyon insanımız Hazreti Peygamber'in, Hazreti Ali’nin, Hazreti Hüseyin’in aşkını, muhabbetini taşıyor. Kerbela acısını kalbinde taşımayan bu coğrafyaya, bu topraklara ait olamaz. Bu ülke; Ahmet Yesevilerin, Sarı Saltukların, Hacı Bektaşların, Pir Sultanların, Yunus Emrelerin, Hazreti Hüseyin aşığı Fuzulilerin, Hacı Bayramların mayaladığı bir ülkedir. Zalime meydan okuyan, 15 Temmuz günü darbecilere meydan okuyan canlarımızın, dedelerimizin, ulularımızın mayaladığı bir ülkedir."

"Bu millet birliğimizi, dirliğimizi bozdurmayacak"

Bu anlayışın Türkiye’nin teminatı olduğunu belirten Elvan, "Bin yıldır bu mayayı bu millet ekşitmedi, bundan sonra da ekşitmeyecek, birliğimizi, dirliğimizi bozdurmayacaktır. FETÖ’ye de DAEŞ'e de PKK'ya da kökü dışarıda münkir, münafık yapılara da fırsat vermeyecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin hem sevincin hem de acının birleştirdiği bir bütün olduğunu ifade eden Elvan, "Onun için bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez." ifadesini kullandı.

Elvan, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek yoluna devam ettiğini sözlerine ekledi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir de birlik ve beraberlik mesajı vererek, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Özdemir, "Bu ülkede bin yıldır Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden tek yumruk olmuşuz. PKK artık bitme noktasına gelmiştir. Bu süreçte yöre insanımızın vermiş olduğu desteğini, aşiretlerin rolünü göz ardı edemeyiz. Biz Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'si, Sunni'siyle et ve tırnak gibiyiz. Hiçbir bir fitne, hiçbir dış maşanın Türkiye'deki kalemşorları bütünlüğümüzü bozamayacaktır." dedi.

Muhabir: Zeynep Akyıl-Tanju Özkaya

Kaynak: AA