Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, Hukuk Fakültesi açılış töreninde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın gelmesini protesto eden öğrencilere saldıran özel güvenlik görevlilerini savundu.

“Düzene riayet etmeyen güvenlik görevlilerimizden aynı cevabı görecek”
Protestoyu gerçekleştiren grupta yer alan bir kadın öğrencinin özel güvenliğin yumruğuyla bayılması kamuoyunda tepki toplamıştı. Rektör Tunçer ise öğrencisine uygulanan şiddeti şu sözlerle savundu:

“Öğrencilerimiz, bu güvenlik görevlimiz hakkında işlem yapmamızı istemektedir. Güvenlik görevlimiz görevini yapmıştır. Anadolu’da bir tabir vardır, ‘ahıra girer gibi girmek’ diye. Üniversiteye giriş çıkışın adap ve edebi vardır. Bu düzene riayet etmeyen herkes güvenlik görevlilerimizden aynı şekilde cevabı görecektir.”

Geçtiğimiz ay Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Kayıran’ın bir öğrenciye fiziki müdahalede bulunduğu Hacettepe Üniversitesi’nde Tuncer’in saldırıyı savunan açıklaması, bu yıl öğrencilere uygulanması beklenen şiddetin habercisi olarak yorumlanıyor.

“Demokrat rektör”
Göreve geldikten sonra “demokrat rektör” imajı oluşturmak için çaba harcayan ve bu yönde açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini çeken Tuncer’in imaj çalışması geçtiğimiz yıl içerisinde yaşanan bazı olaylar sonucu zedelenmişti.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında okula girip solculara saldıran faşistleri “misafirlerim” diyerek sahiplenip solcu öğrencilere soruşturma tehdidinde bulunan Tuncer, Ağustos ayında ise şu skandal sözleri sarf ederek emniyet teşkilatı ile taşıdığı fikir ortaklığını gözler önüne sermişti:

“Örgütler öğrencilere başta yurt olmak üzere, sosyal çevre gibi çeşitli olanaklar sağlayarak sempatizan topluyor, cazip tur ve etkinliklerle göz boyuyorlar. İnanmayacaksınız ama örgütler gençlere sevgili bile buluyorlar.”

(soL - Haber Merkezi)