ANKARA

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'ın "tanık" olarak ifadesine başvuruldu.

Şıvgın, Ankara Adliyesinde, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'e ifade verdi.

Hablemitoğlu ile tanışıklığı bulunan Şıvgın, ifadesinde Enver Altaylı ile FETÖ'nün üst yöneticilerinden Mustafa Özcan'ın kendisini aracı kılarak "cemaat" hakkında kitap yazan Hablemitoğlu ile görüşmek istediklerini, kendisinin ise bunu kabul etmediğini anlattı.

Savcılığın, gelecek günlerde başka isimlerin de ifadesine başvuracağı öğrenildi.

Mustafa Özcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu FETÖ'nün üst düzey 73 ismiyle ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açtığı davanın sanıkları arasında bulunuyor.

Davanın iddianamesinde Özcan için "fiilen örgüt içerisinde Fetullah Gülen'den sonra gelen şahıs olduğu" ve "Türkiye imamlığı" yaptığı belirtiliyor. 

Muhabir: Barış Kılıç

Kaynak: AA