İSTANBUL

Ümraniye Belediyesi'nin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle düzenlediği etkinlikte "Beklemek Zor-Haberci Yakını Olmak" belgeseliyle "Haberciler Darbecilere Karşı" kitabı tanıtıldı.

Grand Cevahir Otel Şişli'de düzenlenen organizasyona çok sayıda gazeteci ile yakınları katıldı. Etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimine tanıklık eden gazetecilerle yakınlarının yaşadıklarını konu alan "Beklemek Zor - Gazeteci Yakını Olmak" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

115 gazeteci ile yapılan röportajlardan oluşuyor

Ayrıca darbe girişimi esnasında sahada görev başında olan, Anadolu Ajansı'ndan Safiye Gören, Hüseyin Kulaoğlu ve Ahmet İzgi dahil, 115 gazeteci ile yapılan röportajlardan oluşan “Haberciler Darbecilere Karşı” isimli kitabın da tanıtımı gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan "Haberciler Darbecilere Karşı" kitabının da tarihe ışık tutacağını söyleyen Can,"115 gazeteci, medya mensubu kardeşimizin bizzat olayların içinde, 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını gazete formatında bastığımız bir kitap. İnanıyorum ki tarihe ışık tutacak ve yarın o günün tarihi yazılırken önemli bir belge niteliği taşıyacak bir eseri inşallah burada sizlerle paylaşacağız. Türkiye 15 Temmuz'da hem bir darbe teşebbüsüne hem de milletin şahlanışına şahitlik etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuna, Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin şanlı direnişi eklenince darbecilerin karanlık emellerine ulaşmaları mümkün olmadı."ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emin İleri

Kaynak: AA