Bölücü yıldırı örgütüne huzur Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonda asayiş güçleri, vasıta ile girmenin cins bulunmadığı sokaklardaki evlerde canlı bakıma eksikli hastalanmış ve yaşlıları sırtlarında taşıyıp, tahliyesini yapıyor.

Alınan bilgiye layıkıyla asayiş güçleri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Sur'da yarıcı yıldırı örgütüne huzur yürüttüğü operasyonlarda sivillerin dokunca görmemesi düşüncesince efor gösteriyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonda, asayiş güçleri vasıta ile girmenin cins bulunmadığı sokaklardaki evlerde canlı bakıma eksikli hastalanmış ve yaşlıları sırtlarında taşıyarak boşaltma ediyor.

Yardıma eksikli bulunan yaşlıları sırtlarında ambulanslara haiz askerler, bu şahısların keyif kuruluşlarına gönderilmesi düşüncesince şişman efor gösteriyor. Jandarmaya ilişik akrepler eşliğinde ambulanslar, buğulanmış hastaları hastaneye götürüyor.

Öte taraftan asayiş güçleri, sokağa çıkacak yasağının bulunduğu ilçelerde evlerinden çıkamayan ve bakıma eksikli yaşlılara, kumanyalarla kemirmek taşıyıp, gereksinimlerini kendileri göremeyen yaşlılara ise zat elleriyle kemirmek yediriyorlar.

Kaynak: AA