Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin şu anda birçok ilçesinde sokak sokak, semt semt, mahalle mahalle devam eden mücadeleyle güvenlik birimlerimiz terör örgütlerine göz açtırmıyor, aman vermiyor ve inşallah en kısa sürede de gerekli cevabı verecek ve terör örgütünü yok edecektir' dedi.

Kurtulmuş, çeşitli programları dolayısıyla geldiği Ordu'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Ünye Meslek ve Sanat Eğitim Kursu'nun açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, yaşanan terör olaylarına değinerek, son günlerde sürekli iç burkan haberlerle güne uyandıklarını, ancak Türkiye'de böylesine güzel hizmetlerin var olduğunu görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin iktisadi ve siyasi olarak büyük bir gelişme trendi içinde bulunduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

'Allah'ın izniyle Türkiye, kim ne yaparsa yapsın hangi tuzaklar kurulursa kurulsun, Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Türkiye çok daha ilerlemiş bir ülke, çok daha büyük bir ülke, çok daha güçlü bir ülke olarak her alanda gelişecektir. Türkiye, hem ekonomik gelişmesini daha ileriye götürecek, hem siyaseten sosyal olarak çok daha ileriye gidecektir. Türkiye'nin gelişmesinden Türkiye'nin büyümesinden, Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak bölgesinde ve dünyada etkin olmasından korkan bir takım çevrelerin maalesef Türkiye'de özellikle 20 Temmuz'dan bu yana ortaya koyduğu eylemleri hep beraber izliyoruz. Maalesef Ordu ilimize de iki şehit kardeşimiz geldi. Onların cenazelerini bütün Ordu halkı sahiplendi.'

'Güvenlik birimlerimiz terör örgütlerine göz açtırmıyor'

'20 Temmuz'dan bu yana Türkiye sistematik bir saldırı altındadır' diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

'Önce Suruç saldırısı, arkasından Ankara saldırısı, arkasından İstanbul saldırısıyla birlikte, Türkiye'ye birileri bir mesaj vermek istiyor. DAİŞ, IŞİD, adı neyse. Bir terör örgütü bir taraftan bu katliamlarla, canlı bomba eylemleriyle Türkiye'nin önüne engel koymaya çalışıyor. Bir taraftan 20 Temmuz'un hemen arkasında Ceylanpınar'da iki polisimizin şehit edilmesiyle birlikte başlayan süreçte PKK terör örgütü, Türkiye'nin önüne engel olmaya çalışıyor. Sorsanız siyasi olarak istedikleri bir şey de yok. İstedikleri Türkiye'nin gidişatını engellemek. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin önünü kesmektir. Türkiye'nin şu anda bir çok ilçesinde sokak sokak, semt semt, mahalle mahalle devam eden mücadeleyle güvenlik birimlerimiz terör örgütlerine göz açtırmıyor, aman vermiyor ve inşallah en kısa sürede de gerekli cevabı verecek ve terör örgütünü yok edecektir.'

'Bunları piyon gibi, kukla gibi kullanan bazı çevreler var'

Şehirlere tuzakların kazıldığına işaret eden Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Şimdi terk ettikleri ilçelerde evlerin kapılarını bubi tuzaklarıyla buz dolaplarını bubi tuzaklarıyla dolduruyorlar. Sivil, genç ve yaşlı dinlemiyorlar. Okuldur, camidir dinlemiyorlar, anlamıyorlar. Millete ait ne varsa, milletin gelişmesini sağlayacak hangi kurum varsa ona karşı saldırıya geçiyorlar. Hadi kendi tabirinizle güvenlik kuvvetleriyle savaşıyorsunuz. Peki okuldan ne istersiniz. Hadi sokak sokak mayınlıyorsunuz, hastaneden ne istersiniz. Hastaneye neden roket atarsınız. Hastaneye gelen yaralıların niye önünü kesersiniz, ambulansların önünü kesersiniz. Niye sivil vatandaşları ufacık çocukları katledersiniz. Bunların cevabı yok. Bunlar akılları kendinde olan bir örgüt değildir. Bu maşaları kullanan bir takım karar odakları, bir takım karar mercileri var. Bunları piyon gibi, kukla gibi kullanan bazı çevreler var. Bunların arkasında bir takım istihbaratlar var. Bunların hepsini biliyoruz.'

Bunların hiç birisine bu ülkenin pabuç bırakmayacağının altını çizen Kurtulmuş, 'Allah'ın izniyle bu memlekette dirliği ve birliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimiz bu ülkede güvenliği sağlamaya çalışırken, diğer taraftan da büyük titizlikle sivil vatandaşımıza zarar gelmemesi için üzerine düşen her türlü görevi yerine getiriyor. İnşallah bunlar kısa sürede geride kalacaktır. Türkiye'nin ekonomide, üretimde her alanda geri kalmasını isteyenler siyaseten bu yolda başarılı olamayacağını görünce terör vasıtasıyla bunu yapmaya kalkıyorlar' diye konuştu.

'Şehirlerimizin yeniden imar edilmesini sağlayacağız'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi programı, hangi planı uygularsa uygulasın, Türkiye'nin her yerinde Allah'ın izniyle üniversitelerimiz olacak, var olan üniversitelerimiz daha ileriye gidecek. Okullarımız daha güçlü bir şekilde eğitime devam edecek. Bugün gazetelerde bir haber okumuşsunuzdur. Terör örgütü okulları yakıyor, bu yakılan okulların birisinden TEOG birincisi olan bir evladımız çıktı. O çocuğumuzu tebrik ediyorum. O çocuğumuzu yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyoruz. Onların gücü binaları yakmaya yetebilir ama o binaların içindeki pırıl pırıl çocukların yetişmesine ve inşallah büyük insan olmalarına hiçbir zaman güçleri yetmez. Biz teröre inat okulları da yapacağız, üniversitelerimizi geliştireceğiz, yollarımızı da yapacağız. Havaalanları ve fabrikaları da yapacağız. 

Onlar nerede bu milletin karşısına çıkıyorsa, biz de milletle el ele kol kola güçlü Türkiye istikametinde yürüyeceğiz. İnşallah Türkiye'nin her yeri, doğusu ve batısı, kuzeyi ve güneyi son 13 yılda ne kadar büyük hizmetlerle donatılmışsa bundan sonra aynı şekilde bunlarla donatılacak. Ortalığı yaktılar yıktılar. Sanmasınlar ki oralar öyle kalacak. Şehirlerimizin yeniden imar edilmesini sağlayacağız. Vatandaşımızın maddi ve manevi olarak mağdur durumda olmasını önleyeceğiz, maddi ve manevi bütün mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız.'

Hep beraber el ele gönül gönüle Türkiye'nin istikametinde yoluna devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, 'İnşallah her tarafında şenliğin olduğu, insanların esenlik içerisinde olduğu bayram havasında olduğu bir Türkiyeyi en kısa zamanda tesis edeceğiz. Bu çerçevede halktan aldığımız bu gücü hiçbir şekilde israf etmeden, hızımızı kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Ne yaparsa yapsınlar, Türkiye'nin gücü ve imkanı var. Türkiye'nin kabiliyetleri var. Bütün bu imkan ve kabiliyetleri bir araya getireceğiz' diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinin güzel hizmetleri alması için ellerden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Hep beraber Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi için gayret sarf ediyoruz. İnşallah bu ülke çok daha ileriye gidecek. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi tuzağı kurmaya çalışırsa çalışsın bütün tuzakları kuranın üstünde çok daha kuvvetli bir tuzak kuran vardır. Allah bütün tuzak kuranların tuzaklarını başlarına makus eder. Bu milletin idaresiyle bu milletin duasıyla, inşallah 2023 hedeflerine koşar adım ilerliyoruz.'

Konuşmanın ardından Kurtulmuş, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekil Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve öteki ilgililerle açılış kurdelesini kesti.

Cenaze törenine katıldı

Kurtulmuş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın dün vefat eden annesi Zekiye Anlayan'ın Fatsa Orta Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine de katıldı.

Kurtulmuş, burada Belediye Başkanı Anlayan ve ailesine taziye dileklerini iletti.

Kaynak: AA