Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit olan bölük komutanı Jandarma Yüzbaşı 36 yaşındaki Halil Özdemir'in eşi Pınar, terör örgütüne lanet yağdırarak, 'Benim eşim bir kahramandı. Ama onların leşleri kenarda, köpek yiyor. Benim eşime bak. Ben eşimle gurur duyuyorum. Benim eşim ölmedi' dedi.

Çatışmada ayağından yaralanan, istirahatlı olmasına rağmen pansumanlı ayağına bir numara büyük bot giyerek terörle mücadelede bölüğünü ve silah arkadaşlarını yalnız bırakmayarak kahramanlık örneği sergileyen şehit Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, Mardin'de düzenlenen törenin ardından memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak, apartmanların, sokakların, caddelerin Türk bayraklarıyla süslendiği Şehitler Tepesi Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenazeyi, aralarında Halil Özdemir'in devreleri ve silah arkadaşlarının da bulunduğu yüzlerce kişi karşıladı.

'EŞİMLE GURUR DUYUYORUM'

7 ay önce düzenlenen görkemli bir düğün töreniyle evlendiği eşinin şehit olmasıyla mutluluğu yarım kalan ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta duran Pınar Özdemir, helallik alındığı sırada, PKK'ya lanet okudu. Pınar Özdemir, 'Benim eşim bir kahramandı. Ama onların leşleri kenarda, köpek yiyor. Benim eşime bak. Ben eşimle gurur duyuyorum. Benim eşim ölmedi. Ben ayaktayım. Allah onların belalarını versin, Allah onları kahretsin' diye haykırarak gözyaşlarına boğuldu. 

ESKİ ASKERİNDEN GÖZYAŞI

Şehit Yüzbaşı Özdemir'in, 2012 yılında Niğde'nin Bor İlçesi'nde görev yaptığı sırada şoförlüğünü yapan Asaf Başal da komutanını son yolculuğuna uğurlamak için oturduğu Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nden Tarsus'a geldi. Cenaze aracını görür görmez aracın üzerindeki Türk bayrağı ve şehit komutanının fotoğrafına uzanan maden işçisi Asaf Başal, 'Ben senin 1 yıl kapını açtım komutanım. Ben böyle mi görecektim seni. Bana böyle mi gelecektin sen. Kalk Niğde'ye gidelim komutanım. Ben senin 1 yıl kapını açtım sen cenaze arabasıyla mı gelecektin komutanım. Biz askeri arabaya binecektik, sen bunla niye geldin komutanım' diyerek ağladı.

'RÜTBESİ BANA HATIRA'

Tezkere almadan önce komutanının jandarma yeleği, beresi, üsteğmen rütbesi ve eğitim düdüğünü hatıra olarak alan Asaf Başal, DHA muhabirine şunları söyledi:'Ona yazdığım mektupta, 'Tezkereye sevinirken sizden ayrı geçireceğim yıllara ağlayacağım artık. Bence cennetliksin komutanım' diye yazmıştım. O da cennete gitti. Baba oğul, abi kardeş gibiydik. 

Benim her şeyimdi. 4 yıl geçti tezkeremin üstünden. Benim zamanımda komutanım üsteğmendi. Onun rütbesi, yeleği, beresi, eğitim yaptırdığı düdüğü hatıra aldım. Keşke yanında kalaydım da ben de şehit olsaydım. Bizim komutanımız Şırnak'ta, Mardin'de, Niğde'de görev yaptı. Bu yerler hep ağlıyor. Lokantaya girdiğimizde kendi et yerken bize çorba içirmezdi. Bize daha fazlasını yedirirdi.'

KAHRAMANLIĞINI GENELKURMAY PAYLAŞMIŞTI

Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca, şehidin silah arkadaşlarının kaleme aldığı belirtilen kahramanlık hikayesi basınla paylaşılmıştı.

Kaynak: DHA