MARDİN

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan 25 terörist sağlık kontrolünden geçirildi.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 6'sı kadın 25 terörist, ilçedeki bir spor salonuna getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen teröristlerin, daha sonra Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği belirtildi.

Teröristler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecek.

"Bu istek vasiyetimdir"

Öte yandan teslim olan teröristler arasında, bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya'nın da yer aldığı belirlendi.

Operasyonda günlüğüne ulaşılan Kaya, örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmış, “Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra Kaya” ifadelerini kullanmıştı.

Mehmetçik, daha sonra günlüğü Kaya'nın ailesine teslim etmiş, baba Mehmet Kaya, kızına teslim olması yönünde çağrıda bulunmuştu.

NUSAYBİN'DE 25 TERÖRİST TESLİM OLDU

Kaynak: AA