Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlar sırasındaki aramalarda ailesine vasiyet niteliğinde yazdığı mektubu bulunan Z.K. isimli PKK'lı kadın terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Nusaybin'de dün teslim olan 25 PKK'lı terörist arasında bulunan Z.K., savcılık izniyle anne ve babasıyla getirildikleri spor salonundaki bir odada görüştürüldü.

AİLESİ YAZDIĞI MEKTUP BULUNMUŞTU

 Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 Mayıs 2016 tarihinde güvenlik güçleri tarafından Abdulkadirpaşa Mahallesi Yakut Sokak’ta yapılan aramalarda PKK'lı teröristlere ait 7 sırt çantası ele geçirildi. Çantalar içinde kişisel kıyafet ve temizlik malzemelerinin arasında Z.K. isimli PKK'lı kadın teröriste ait ajandada yazılmış vasiyet niteliğinde bir mektup bulundu.

YAZDIĞI MEKTUP GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN AİLESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Z.K. isimli PKK'lı kadın terörist mektupta ailesine; "Size iyi bir evlat olamadım, size kızdık dağa çıktık, ne kadar acı çekiyorum, ne kadar yanıyor yüreğim, yaralandım ama kimse benimle ilgilenmedi, bir insan için sizi arkamda bırakıp terk ettim, keşke size layık bir evlat olsaydım, elveda, arkadaşların yarısı şehit oldu, bir sürü de yaralı var, moralimiz sıfır, keşke bu hataya düşmeseydik, keşke dağ illetine çıkmasaydık, ne bileyim anlık bir öfke ve kin bizi ne hale soktu," Kardeşlerine; Ramazan kardeşim, Özellikle sana yazıyorum.
Ben öldükten sonra sakın katılım yapma, ben bir dava üzerine katılım yapmadım. Bu hayattan sıkıldığım için katıldım. Beni bu hale getiren örgüttür. Her şeyi bu hale getiren, her şeyi yıkıp geçen de bunca ölümün sebebi de örgüttür. Bu gereksiz ve boş bir davadır. Hepimiz de bir piyonuz, senden isteğim odur ki bu örgütün içine asla katılma" şeklinde vasiyetlerde bulunduğu tespit edildi. 17 Mayıs 2016 tarihinde Z.K. isimli PKK'lı kadın teröristin yazdığı vasiyet, güvenlik güçleri tarafından oluşturulan heyet tarafından , Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine götürüldü. Babası 'Devlet devlettir, başımızın tacıdır, Devlete karşı gelinmez' diyerek güvenlik güçlerine şükranlarını iletti.

25 PKK'LI TERÖRİST İLE BİRLİKTE TESLİM OLDU

Dün öğle saatlerinden sonra Nusaybin Çağ-çağ caddesi üzerinde sivil kıyafetli 19'u erkek ve 6'sı kadın olmak üzere toplam 25 PKK'lı terörist güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Teslim olan PKK'lı teröristler Nusaybin’de bir spor salonuna getirildi. Teslim olan teröristlerin arasında Z.K. isimli PKK'lı kadın teröristin olduğu tespit edilmesi üzerine; ailesine haber verildi. Savcılık izni alınarak Z.K., anne ve babasıyla spor salonuna getirilerek tahsis edilen bir odada görüştürüldü.

Kaynak: DHA