Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, 13 – 14 Kasım 2014 tarihinde Roma’da İtalya Cumhurbaşkanı himayesinde İtalyan Barolar Birliği’nin düzenlediği  “Göçmenler, Misafirperverlik ve İnsan Hakları:  Avrupalı Avukatların Sorumluluğu” konulu 4. Avrupa Avukatlar Konferansı’na katıldı.

               Konferansta; İtalya Yüksek Mahkemesi Başkanı, Avrupa Barolar Birliği Başkanı, İtalyan Sahil Güvenlik Komutanı, İtalya,  Fransa, Norveç, İspanya, Arnavutluk, Almanya, İrlanda, Avusturya barolar birlikleri başkanları ve temsilcileri ülkelerinin yaşadığı göç ve  göçmenler sorunu  ve bu sorun karşısında avukatların sosyal sorumluluğu üzerine bildiriler sundular.

               Konferansta “Suriyeli Sığınmacıların Türkiye’deki Durumu” başlıklı bildirisini sunan Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, yaşanan sorunlar ve bunların giderilmesi için ülkemizde yapılanları, barolar ve Türkiye Barolar Birliği’nin çalışmalarını anlatarak, sığınmacıların yaşadıklarının  çok önemli bir insan hakları sorunu ve dramı olduğunu belirterek,  uluslararası işbirliği gereğini vurguladı.