15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ mensubu kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. İşte 17 Ocak 2018 tarihli FETÖ operasyon haberlerİ

Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ mensubu kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Öte yandan örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişilere yönelik operayonlar da devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 17 Ocak 2018 Çarşamba günlüğü.

AĞRI MERKEZLİ 20 İLDE FETÖ OPERASYONU

Ağrı merkezli 20 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 askeri personelden 5'i tutuklandı, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 20'si serbest bırakıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ağrı merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kırklareli, Van, Tekirdağ, Şanlıurfa, Çanakkale, Malatya, Şırnak, Nevşehir, Kocaeli, Sakarya, Mersin, Bilecik, Zonguldak, Kahramanmaraş ve Niğde'de 8 Ocak'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Terör örgütünün "mahrem askeri yapılanma" üyesi oldukları, ankesörlü ya da kontörlü telefonlardan örgütün mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları ve örgütsel faaliyetler ile toplantıların organizasyonlarını yaptıkları ileri sürülen zanlılar, Ağrı Adliyesine çıkartıldı.Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen diğerleri salıverildi.

GAZİANTEP'TE FETÖ OPERASYONU: 5 İŞADAMINA GÖZALTI

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 iş adamı gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis, iş adamlarına yönelik operasyon yaptı. Operasyonda iş adamları S.A., N.B.P., A.Ş., M.Ş. ve M.F.E. gözaltına alındı, evlerinde arama yapıldı. Şüpheliler emniyete götürüldü.(DHA)

4 MUVAZZAF ASKER GÖZALTINA ALINDI

Ankara ve Diyarbakır'daki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Tekirdağ'da 4 muvazzaf asker gözaltına alındı.
Ankara ve Diyarbakır'da sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde görev yapan 4 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri Çerkezköy ilçesinde 3, Çorlu ilçesinde 1 olmak üzere 4 muvazzaf askeri gözaltına alındı. Askerler, soruşturmalarının yürütüldüğü Ankara ve Diyarbakır'a gönderildi. 

ANKARA'DA FETÖ'NÜN EĞİTİM YAPILANMASINA OPERASYON 

Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 34 zanlıdan 9'u yakalandı.

Ankara Batı Adliye Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında öğretmen ve yönetici olarak görev yapan 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ve FETÖ ile irtibatlı finans kurumlarına para yatırdıkları öğrenildi. (AA)

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 23 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 23 öğretmen polisteki işlemlerinin adından adliyeye sevk edildi. (İHA)

FETÖ SANIĞI BURSALI İŞADAMLARI DAVASINDA "250 MİLYON TL" DETAYI

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan 4 iş adamı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan tutuklama talebinde örgüte aktarılan paralarla ilgili bilgiler dikkati çekti.Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 17'si tutuklu, 31'i tutuksuz, 12'si firari 60 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sürerken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz yargılanan 4 iş adamı hakkında hazırlanan tutuklamaya ilişkin talep yazısı mahkemeye sunuldu.Talep yazısında, "örgütün para kasaları"na ilişkin "Orhan" adlı gizli tanığın, "Örgütün büyük miktardaki para kasaları M.K, F.K, A.F.E, T.B, A.Y. ve İ.S. ile E.K, firmaları adına hesap açtırarak, ihracat-ithalat yapmış gibi işlem yaparak örgüt paralarını aklarlar. Ayrıca, stratejik işlerini de bu kişiler ve bu kişilere ait firmalar çözerdi." ifadeleri yer aldı.Tutuksuz yargılanan iş adamı F.K'nın bir süre cezaevinde kaldıktan sonra etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye edildiği anımsatılan tutuklama talebi yazısında, F.K'nin, banka hesaplarının incelenmesiyle oluşturulan bilirkişi raporunun sonuçlarına yer verildi.

Talep yazısında şunlar kaydedildi:"Bilirkişi raporuna göre, F.K'nin banka hesapları incelendiğinde himmet çeklerinin, kara paranın, elden ve takastan tahsili yoluyla toplam 250 milyon 467 bin 248 liralık olduğu görülmüştür. Ticari olmayan ve gerçek kişi mevduat hesabı üzerinden yüksek tutarda 'himmet' adı altındaki bu kara paranın, F.K'nin banka mevduat hesaplarında, şirketleri üzerinden aklandığı, bu eylemlerle kara paraların da FETÖ/PDY'nin talimatı ile bu örgütün sahibi olduğu firmalara ve üyesi olan kişilere aktarıldığı, diğer bir deyişle FETÖ/PDY'nin finansmanında kullandığı tespit edilmiştir."

Tutuklama talebinde, bilirkişi raporunun sonuç kısmında yer alan, "F.K'nın oğlu ve bir akrabasının, 'Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'da tanımlanan kara para trafiğinin ortaya çıkmasını engellemek, himmet adı verilen paraları aklamak ve bu yolla terörün finansmanını sağlamak kastı içinde bulundukları anlaşılmış, ticari olmayan ve gerçek kişi mevduat hesabı üzerinden yüksek para hareketlerini elden nakit yatırma ve nakit çekme fiilleriyle iş ve işlemlerini gizleme amacına hizmet etmesindeki kastın da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlama çabasının sonucu olarak kuvvetli suç şüphesinin varlığını delillerle ortaya koymuştur." ifadelerine vurgu yapıldı.

"250 MİLYON TL PARA AKTARMA"

Talep yazısında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dikkati çekilen bir başka nokta ise sanık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan işlem başlatılıp adli kontrol şartlı tahliye talebinin bu suç üzerinden yapıldığı ancak kamu davasının "Örgüt yöneticiliği ve örgütün finansmanı" suçlarından açıldığının da altı çizildi.

Hakkında kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtilen iş adamının, "Kapatılan Bursa Girişimci İş Adamları Derneği'ne (BUGİAD) üye olduğu, buraya nakdi yardım yaptığı, çok sayıda toplantısına katıldığı, örgüte ait kapatılan Uludağ Eğitim Kültür Vakfı ve Orhangazi Üniversitesinde yönetim kurulu üyesi olduğu, örgütün üst düzey toplantılarına ev sahipliği yaptığı, Bank Asya'da 2014'te para hareketleri bulunduğu, 2007 ve 2013'te Pensilvanya'ya ziyaretler yaptığı, örgütün birçok yurt dışı gezisine katıldığı, davada tutuklu bulunan dönemin valisi Şehabettin Harput ile sıkı ilişkileri bulunduğu, müfettiş raporuna göre yaklaşık 250 milyon liralık para aktarma ve transferinin bulunduğu, yaklaşık 15-20 yıl örgütle üst düzey ilişki ve organik bir bağı olduğu"na da tutuklama talebinde yer verildi. (AA)

MERSİN MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU

FETÖ/PDY'nin Mersin Üniversitesi'ndeki kız öğrenci yapılanmasına yönelik Mersin merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 2012-15 yıllarında Mersin Üniversitesi'nde eğitim gören kız öğrencilerin yer aldığı FETÖ/PDY ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda 'Büyük bölge talebe mes'ulü', 'Bölge talebe mes'ulü', 'Ev ablası' ve 'Mezuncu' olarak faaliyet yürüten şüphelilerin belirlenmesini sağlayan ekipler, FETÖ ile irtibatı olan 19 şüpheliyi tespit etti. Bunun üzerine Mersin başta olmak üzere Adana, Amasya, Ankara, Batman, Çorum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Nevşehir, Sakarya ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. 9 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor. (DHA)

KIRIKKALE MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU

Kırıkkale merkezli 17 il ve KKTC'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik 27'si muvazzaf asker 31 zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı.Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik, aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 27 muvazzaf asker, 2 eski asker ve askeri okullardan ihraç 2 öğrencinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.Adreslerde arama yapan polis ekipleri, bazı zanlıları gözaltına aldı. (AA)

http://www.haberturk.com/feto-den-tutuklananlar-ve-gozaltina-alinanlar-17-ocak-2018-1799958