GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Gümüşhane-Torul Karayolu'nun, Torul ilçesine bağlı Harmancık köyündeki Harmancık Tüneli girişinde, saat 10.10 sıralarında, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir askeri araca, karayolundan geçişi sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, askeri araçtaki 2 asker yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı askerlerden biri müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan zanlıları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise jandarma aracına yapılan saldırıda 2 jandarma personelinin yaralandığı belirtilerek, olayın oluş şekli ve faillerin tespitine yönelik araştırmanın sürdüğü kaydedildi.

Valinin açıklaması

Son Valiler Kararnamesi ile Trabzon Valiliğine atanan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, askeri araca silahlı saldırının ardından askerlerin kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesini ziyaret ederek, yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Yavuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yoğun gayret sarf edildi ama maalesef bir personelimizi kaybettik. Diğer personelimizin de ambulans helikopterle daha donanımlı bir hastaneye intikali için ambulans helikopteri bekliyoruz." dedi.

Vali Yavuz, "Faillerin takibiyle ilgili operasyon faaliyeti başlatıldı. Takviye birliklerle birlikte bölgede geniş çaplı operasyon başladı, inşallah netice alacak arkadaşlarımız." şeklinde konuştu.


Kaynak: AA