Eski başbakanlardan rahmetlik Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, babasının dünyasına dair, 'Azim ve kararlılıkla ilgili, 1956'nın Türkiye'sinde Gümüş Motor'u kurmak, birlikte azim ve istikrar efsanesidir. 30 yaşlarında birlikte insan... O zamanki Türkiye'nin koşulları içinde birlikte şişko iğnenin güçlü üretilemeyeceği kanıt edilirken, yılda 5 bin skor yerel ve dizel motosiklet üretebilecek üretimevi ihdas etmek dile kolay' dedi.Necmettin Erbakan ölümünün 5'inci sene dönümünde tamamı yurtta türlü etkinliklerle anılıyor.Erbakan'ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, tamamı Türkiye'yi gezerek babasının fikrini ve çalışmalarını anlatıyor.Fatih Erbakan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, babasının siyaseti Allah rızası düşüncesince yaptığını söyledi. Onun, bunu birlikte tapınma namına gördüğünü, cihad ibadeti düşüncesince siyasa yaptığını tabir fail Erbakan, babasının yaşamının rastgele dalında siyasetin arazi bulduğunu aktardı.

Erbakan, babasının tamamı yaşamını siyasete vakfettiğini belirterek, şunları anlattı:'İlerlemiş yaşı nedeniyle hikmet otama yapılması gerekiyordu, hikmet otama uzmanı güre birlikte dost gelirdi, orada onunla hikmet otama hareketlerini yaparken, ona birlikte taraftan siyonizmi anlatıyor, Milli Görüş'ü anlatıyor, davasını anlatıyordu. Bir nikah kıyılacak, o nikahta kendisi şahit, nikah memuru mevrut belediyeden, nikah kıyılana genişliğinde sabık 5-10 dakikalık müddet içinde o nikah memuruna davasını anlatırdı. Bunlara karşın insanca nitelikleri de gelişmiş, merhametinden, şefkatinden, fasile terimine verdiği iri değerden dolayı, dört başı mamur yoğunluğuna rağmen, dört başı mamur yaşamını davasına vakfetmesine rağmen, cihada vakfetmesine karşın bizlerle de, ablalarım ve benimle de, merhume annemle de yakından ilgilenirdi. Fırsat buldukça elinden gelenin azamisini göstererek, bizimle de ilgilenirdi. Beraber ferde oynadığımızı hatırlıyorum, Bolu'da birlikte otele dinlenmeye gittiğimiz zaman, o otelin yeşil çimenlik birlikte bahçesi vardı, orada ferde oynardık. Beraber lego yapardık. Mukavvaları, kartonları keserek, emektar spreylerin kapaklarındaki plastiklerini kullanarak, bunları kesip, yapıştırarak tank yaptığını, sefine yaptığını, otobüs yaptığını, kamyon yaptığını hatırlıyorum. En iri zevklerinden birlikte tanesi de yurtdışı gezilerine gittiği devir oralardan mutlaka, ablalarıma, bana ve anneme birlikte bağış getirirdi. Ankara'ya evine döndüğü zaman, önce işi o valizi salonun ortasına getirir, hepimize hediyelerini verirdi. Bizim beniz ifademiz, sevincimiz onu bahtiyar ederdi. Bütün yoğunluğuna karşın bize de elinden mevrut merakı gösterirdi.'

'Gümüş Motor'u kurmak, birlikte azim ve istikrar efsanesidir​'

Erbakan, babasının zekasının Allah vergisi olduğunu, Allah'ın ağırbaşlı yükler yükleyeceği kullarına, adaleti gereği meziyetleri de yanı sıra verdiğini kaydetti.Necmettin Erbakan'ın hafızasının, zekasının, azminin, kararlılığının akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Fatih Erbakan, 'Örneğin azim ve kararlılıkla ilgili, 1956'nın Türkiye'sinde Gümüş Motor'u kurmak, birlikte azim ve istikrar efsanesidir. 30 yaşlarında birlikte insan... O zamanki Türkiye'nin koşulları içinde birlikte şişko iğnenin güçlü üretilemeyeceği kanıt edilirken, yılda 5 bin skor yerel ve dizel motosiklet üretebilecek üretimevi ihdas etmek dile kolay. 30 yaşlarında güre birlikte mühendis namına geliyorsunuz, yüzün üstünde kapital sahibi, babanız, dedeniz yaşlarında insanı da kandırma yazar onların ortaklığıyla fabrikayı kuruyorsunuz, bu hakkıyla inanılması çelim birlikte olay. Dört partinizi kapatıyorlar, 75 yaşlarında olmanıza karşın beşinci partiyi kuruyorsunuz, buradaki moral, motivasyon, azim, kararlılık, maksata kilitlenme hakkıyla de üstünde durulması müstelzim birlikte olay' sanarak konuştu.Babasının 54. Hükümet'in başlangıcında bulunduğu vakitlere müteallik birlikte anısını paylaşan Erbakan, hükümetin kurulduğu zaman, memura, işçiye, emekliye minimum yüzdelik elli bindirim yapılması icap ettiğini açıkladığını, o fasıl hükümet ortağı bulunan Çiller'in, bunun 'zor olduğunu' söylemesi üstünde Erbakan'ın, 'önce vereceğiz, sonraları olanak bulacağız' söylediğini aktardı.

'Derin imanı onun sert duruşla 28 Şubat'a bakmasına kere açıyo​rdu'

Necmettin Erbakan'ın itikatlı biri olmasının onun aşırı metin ve götürümlü olmasını sağladığını dile getiren Erbakan, romanesk davranmadığını, ölçülü cereyan ettiğini dile getirerek, konuşmasını şöyleki tamamladı:

'Devlet adamı kişiliği, geçmişteki tecrübeleri ve o dip imanı, onun sert duruşla 28 Şubat'a bakmasına kere açıyordu. İnce ayık birlikte insandı, etrafındaki kullanmakta olanları üzmekten kaçınma fail birlikte insandı. 28 Şubat'ın neşeli döneminde, danışmanlarından biri gözaltına alınacağı bilgisine ulaşıyor. Cuma gününden sav veriyorlar, 'pazartesi haset gözaltına alınabilirsiniz' diye. 'Eğer imkanınız varsa, yurtdışı depar belgesi yasağı filan yokken, kaçın yurtdışına' diyorlar. Erbakan Hocamız bu haberi alınca oldukça rahat birlikte şekilde, 'hiçbir yere kaçmayacaksınız, gelsinler alsınlar, gidip sizler de en iyi halde savunmanızı yapacaksınız. Siz demincek cuma namazı akşamından eve harcama gitmez çocuklarınıza söylemeyeceksiniz, yersiz yere onları dü güneş üste üzmeyeceksiniz, nite olsa pazartesiden itibaren öğrenip üzülecekler, boşu yararsız bu aradaki dü günde de onları üzmeyeceksiniz.' Bu, edepli ayık bulunduğunu gösterir. Son etap sıkkın birlikte devirde organize ettiği noktaya bakın.'

Kaynak: AA