Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, bazı internet sitelerinde yer alan yasadışı ve montajlanmış ses kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara'nın karanlık dehlizlerinin hukuka saygı ve insanlığa hizmet sevdasından başka birşey elde edemeyeceği belirtildi. Ses kayıtlarının Hocaefendi'ye yasa dışı dinlemenin sürdüğünü gösterdiği kaydedilirken kayıtların bazı siyasiler tarafından kullanıldığına da dikkat çekildi. Açıklamada, “Suç mahsulü olan bu montaj kayıtlar bir takım siyasi kişiliklerce siyasi toplantılarda kullanılmakta ve kirli “Bitirme Planı'na” payanda
yapılmaya çalışılmaktadır” denildi. 
Önceki gün bazı sosyal paylaşım sitelerinde Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ait illegal telefon dinlemesiyle elde edilen ses kayıtları montajlanarak yayınlandı. Ses kayıtları üzerine açıklamada bulunan Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, bugüne kadar yasadışı dinlemeler ve bunların yayınlanmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Bu kayıtlara karşı da yasal hakların kullanılacağını ifade etti. Açıklamada, “Bugün, hukuk tanımaz bazı karanlık odaklar, sosyal medyada yer alan gizli hesaplar üzerinden bir kez daha illegal olarak elde edilmiş telefon görüşmelerinin bazı kısımlarını montajlayarak yayınlamıştır” denildi.

Konuşmalarda millete hizmet sevdasının yer aldığı belirtilirken,  “Müvekkilim, ‘Ankara'nın Karanlık Dehlizleri' tarafından istenildiği kadar izlensin veya dinlensin ortaya çıkacak olan, hukuka saygı ve insanlığa hizmet sevdasından başka bir şey olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.  Yasa dışı dinleme kayıtlarının bazı siyasiler tarafından siyasi toplantılarda kullanıldığı aktarıldı. "Suç mahsulü olan bu montaj kayıtlar bir takım siyasi kişiliklerce siyasi toplantılarda kullanılmakta ve kirli “Bitirme Planı'na” payanda yapılmaya çalışılmaktadır” denilerek yasa dışı dinlemelerin bir plan dahilinde yapıldığı belirtildi.

Gülen'in, bir süredir kirli komploların hedefinde olduğu hatırlatılan açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa'nın teminatı altındaki ‘haberleşmenin gizliliği hakkının' hiçe sayıldığı vurgulandı. Gülen'in telefon görüşmelerinin en az 6 aydır sistemli bir şekilde illegal olarak dinlendiğine dikkat çekildi. “Bugün anlaşılmıştır ki, yasadışı dinleme faaliyeti kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

Ses kayıtlarına karşı, her türlü hukuki yolun kullanıldığı ise “Bu güne kadar illegal dinlemeleri yapan ve montajlayan, bu kayıtları yayan sosyal medya hesaplarının sorumluları hakkında suç örgütü kurmak, örgütlü olarak yasadışı telefon dinlemek ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.” İfadeleriyle hatırlatıldı. Yasadışı dinlemenin TCK'nın 132. Ve 133. Maddelerine göre 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması gereken ağır bir suç olduğu kaydedilirken, bu suçun karanlık odaklarca pervasızca işlendiği ifade edildi.

İşte o açıklama:

Bugün, hukuk tanımaz bazı  karanlık odaklar, sosyal medyada yer alan gizli hesaplar üzerinden bir kez daha illegal olarak elde edilmiş telefon görüşmelerinin bazı kısımlarını montajlayarak yayınlamıştır.

Müvekkilim Fethullah Gülen'in, bir süredir kirli komploların hedefinde olduğunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa'mızın teminatı altındaki “haberleşmenin gizliliği” hakkı hiçe sayılarak, telefon görüşmelerinin en az 6 aydır sistemli bir şekilde illegal olarak dinlendiğini ifade etmiştik. Bugün anlaşılmıştır ki, yasadışı dinleme faaliyeti kesintisiz olarak devam etmektedir.

Bu güne kadar illegal dinlemeleri yapan ve montajlayan, bu kayıtları yayan sosyal medya hesaplarının sorumluları hakkında suç örgütü kurmak, örgütlü olarak yasadışı telefon dinlemek ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Türk Ceza Kanunu'nun 132 ve 133. md göre 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması gereken ağır bir suç olan fiil,  karanlık odaklarca pervasızca işlenmektedir. Suç mahsulü olan bu montaj kayıtlar ise bir takım siyasi kişiliklerce siyasi toplantılarda kullanılmakta ve kirli “Bitirme Planı'na” payanda yapılmaya çalışılmaktadır.

Müvekkilim, ‘Ankara'nın Karanlık Dehlizleri' tarafından istenildiği kadar izlensin veya dinlensin ortaya çıkacak olan, hukuka saygı ve insanlığa hizmet sevdasından başka birşey olmayacaktır.

İllegal dinleme yapan ve bu kayıtları ifşa eden tüm sorumlular hakkında her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı kamuyouna saygı ile bildiririz.




Zaman