Gülen'in ABD, İsrail çizgisindeki tutumu ilk kez Mavi Marmara olayında net olarak ortaya çıktmıştıı. Piyasaya sürülen yeni Kasette Gülen Aydın Doğan'a ABD ile aralarının bozulmaması gerektiği” yönünde görüş belirtiyor.
İşte Oda TV'nin kastet haberi:

Ve Fethullah Gülen’in yeni ses kayıtları internete düştü.

Peki, söz konusu kayıtlarda neler var?

24 Eylül 2013 tarihli olduğu iddia edilen ses kayıtlarında; Gülen’i arayan kişi Aydın Doğan’la görüştüğünü söylüyor. Konuşmanın devamında söz konusu kişi, Aydın Doğan’ın “Cemaat’in yanındaymış gibi gösterildiğinden söz ettiğini” Gülen’e belirtiyor. Gülen’le telefon görüşmesi yapan isim, Aydın Doğan’ın Cemaat aleyhinde yazılar yazılması için baskılar gördüğünü kendisine anlattığını da iddia ediyor.

Sızdırılan kayıtlarda; “Aydın Doğan’ın demokrat olarak sadece Gülen’i gösterdiği” de iddia ediliyor. Aydın Doğan’ın, Başbakan Erdoğan’ın karşısına geçme gibi bir düşüncesinin de olduğunu söyleyen kişi, Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ile de görüştüğünü ileri sürüyor. 

“ABD İLE ARAMIZI BOZMAYALIM, O HABERİ YAPMAYIN”

Gülen’in bir diğer iddia edilen ses kaydı tarihi ise 25 Ekim 2013.

Söz konusu konuşmada Gülen’i arayan kişi, Azerbaycan’da kendilerine yakın olan Jandarma Komutanı’nın, daha sonra Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olduğunu iddia ediyor.

Konuşmanın devamında ise Fethullah Gülen’in Azerbeycan’da kendilerine yakın olan komutana tebrik mektubu yazdığı ve o komutanın bundan dolayı çok mutlu olduğu ifade ediliyor.

Konuşmanın devamında Gülen’i arayan kişi, kendilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Ayaydın’ın geldiğini ve İstanbul için Mustafa Sarıgül’ün kesin aday gösterileceğini ifade ettiği belirtiliyor.

Gülen’e ait olduğu iddia edilen konuşmalarda, Gülen’i arayan isim, ABD’nin Almanya Devlet Başkanı'nı dinlediğini ve Başbakan Erdoğan’ın ofisinden böcek çıktığı yönündeki haberlere dikkat çekerek, ABD’nin dünyadaki herkesi dinlediğine dair haber yapılması konusunda Gülen’e sorular soruyor.

Bunun üzerine Gülen’in “ABD ile aralarının bozulmaması gerektiği” yönünde cevap verdiği, yani söz konusu haberi engellediği belirtiliyor.

MEDYAYI YÖNETİYOR

Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen bir diğer ses kaydının 10 Kasım 2013 tarihli olduğu ileri sürülüyor. Söz konusu telefon kaydında, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Hayrettin Karaman’ın düzenlediği “Mabeyn” toplantılarının geleceği hakkında konuşmalar geçiyor. Konuşmada Fethullah Gülen, Karaman’ın toplantılarda ters bir şey söyleyip söylemediğini soruyor ve Hayrettin Karaman’ın bu toplantılara katılmaması gerektiğini ifade ediyor. Gülen konuşmasında şartların namüsait olduğunu belirtiyor.

İnternete sızdırılan ses kayıtlarının diğerleri ise 21 Eylül 2013 ve 10 Ekim 2013 tarihlerini taşıyor. Söz konusu kayıtlarda STV’nin ünlü dizisi Şefkat Tepe’nin senaryosu Gülen’e soruluyor. Gülen senaryo ile ilgili düşüncelerini belirtiyor ve dizideki “Karanlık Kurul” bölümüne onay veriyor. Cemaat’in tablet dergi uygulaması MARS’ın adının bizzat Gülen tarafından kurdurulduğu da söz konusu kayıtlardan öğreniliyor.

İnternete sızdırılan bir diğer kayıtın ise 27 Ağustos 2013 tarihini taşıdığı iddia ediliyor. Söz konusu telefon kaydında, Cemaat’in radyo programlarının içeriği için Gülen’den onay alınıyor.

Odatv olarak, yayın ilkeleri gereği o ses kayıtlarını yayınlamıyoruz.

AYDIN DOĞAN’DAN AÇIKLAMA

İnternete sızdırılan telefon kayıtlarıyla ilgili, Doğan Yayın Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan bir açıklama yaptı.

Aydın Doğan yaptığı açıklamada “Bugün yasadışı yollardan yapıldığı anlaşılan bir telefon dinlemesinin kayıtları internete düşmüştür. Bu kayıt Sayın Fethullah Gülen ile görsel medyadan bir yönetici arasında geçen bir telefon konuşmasına aittir. Bu görüşmede bana atfedilen bazı ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

Odatv.com