"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmaları ve davaları kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan bir numaralı sanık Fetullah Gülen'in, başbakanlığı döneminde çeşitli tarihlerdeki konuşmalarında "kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ve Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Avukat Aksoy, duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde AK Parti'nin Muğla, Kırıkkale, Elazığ ve Malatya mitinglerinde yaptığı konuşmalarda müvekkilinin kişilik haklarının saldırıldığını ileri sürerek davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ise Gülen hakkında tüm soruşturmaların ve niteliklerinin dava dosyasında olduğunu belirterek, "Müvekkilimin beyanının da görünen gerçekliğe ve duruma uygun olduğu açıktır. Ayrıca davacı Gülen hakkındaki yakalama kararı da bu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Hakim Verda Çiçekli, davanın reddine karar verdiğini belirtti.

Dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Mart, 3 Mart , 4 Mart ve 6 Mart 2014'teki AK Parti mitinglerinde yaptığı konuşmalarda, Gülen'in "kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Kaynak: AA