Fettulah Gülen’in bedduasından sonra, Salat-ı Tefriciye adlı duayla ilgili Yeni Harman dergisinde yayınlanan bir haber dikkat çekti. 

Haberde 17 Aralık operasyonundan sonra ülkedeki tüm Cemaat evlerinde Salat-ı Tefriciye adlı duanın okuma zorunluluğu getirildiği belirtildi. Dua hakkında bilgiler verilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

“İnanışa göre belli sayıda ve düzende okunduğu zaman belalardan uzak tutan ve dilekler kabul olmasını sağlayan duanın işe yarayabilmesi için 4 bin 444 defa okunması gerekiyor. Duanın asıl püf noktası da şu: tamı tamına olarak 4 bin 444 defa okunmalı, ne bir eksik ne bir fazla.”

Habede yer alan bilgilere göre, 17 Aralık Operasyonu’nun ardından Tayyip Erdoğan’ın “İnlerine gireceğiz!” açıklamasıyla Salat-ı Tefriciye Operasyonu başlatıldığı belirtiliyor. Ayrıca 28 Şubat’ta Batı Çalışma Grubu’nun Cemaat evlerine ve yurtlarına baskın yapacağı istihbaratı alındığı dönemde de bu duanın okunması emri verildiği ifade ediliyor.

Haberde dua operasyonu ile ilgili en dikkat çeken nokta ise şu cümlelerle anlatılıyor:

“Cemaat evlerinin sıradan üyeleri bu duayı okurlarken, AKP’li olma ihtimali olmayan, seçilmiş BTM ( Bölge Talebe Mesulü) ve Bİ (Bölge İmamı) toplantılarında ve namaz sonralarında beddua da ediliyor. Ayrıca sabah namazı sonrası yapılan dualarda yer alan ‘Allahümme ecirna min fitnet-i n’nisa. Allahümme ecirna min bela-i n’nisa’ (Allah’ım bizi kadınların şerrinden koru. Allah’ım bizi kadınların belasından koru) şeklinde bölümde ‘kadın’ yerine ‘siyaset’ kelimesinin konulduğu iddia ediliyor.”

İşte Işık evi mensupları arasında paylaştırılan ve ev abisinin ajandasında kimin hangi gün kaç tane dua okuduğunun not alındığı çetele:



oda tv