Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafından 25 Şubat 2005'te hizmete açıldığını söyleyen Başhekim Sebahattin Dalga, SGK ile olan sözleşmenin tek taraflı iptal edilmesi üzerine ruhsatı belli bir süre askıya alma kararı verdiklerini söyledi. Başhekim Dalga, yaklaşık 400 kişinin daha işsizler ordusuna katıldığını anlattı.

Hastane Basın ve Protokol Müdürü Esalettin Gül ise hastanenin ekonomik değerinin 30 milyon doları bulduğunu, 'A Kalite' sınıfında, tam teşekkülü, 112 hasta yatak kapasiteli bir hastane olduğunu belirtti. Hastanenin Erzurum, çevre iller ile Azerbaycan, Nahcivan, İran, Gürcistan'dan gelenlere sağlık hizmeti veren 'bacasız bir fabrika' olduğunu savunan Gül, şunları söyledi:

'Özel Erzurum Şifa Hastanesi ilk 'Tüp bebek' merkezini açmış yüzlerce ailenin çocuk özlemini gidermiştir. Kanser tarama cihazı PET'i bölgede ilk kuran hastanedir. Sağlık kuruluşlarının savaşta bile dokunulmazlığı var. Hastanenin üniversite kurma hayali vardı. Siyasiler, STK'lar, milletvekilleri nerede? '

Öte yandan ücretsiz izine çıkarılacaklarının bildirilmesi üzerine hastane önünde toplanan çalışanlar; önce selfie çekti, ardından ağlayarak vedalaştı.

Kaynak: DHA