Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun kendisine bir mektup göndererek Meclis'e iade etmesini istediği internete sansür getiren yasal düzenleme konusunda ilk kez konuştu. Gül, "Yasa üzerinde çalışıyoruz, bir iki sıkıntılı konu var üstünde çalışıyoruz" dedi,
Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan yasal düzenleme geçen hafta çarşamba gecesi Meclis'te kabul edilmişti. Yasal düzenleme, Meclis uzmanlarının teknik açıdan yapılan incelemesinin ardından Meclis Başkanlığıtarafından pazartesi günü Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Gül'ün, yasal düzenlemeyi 15 gün inceleme süresi bulunuyor. Köşk'teki hukukçularla düzenlemeyi incelemeye başlayan Gül, geçen pazartesi günü itibariyle en geç 15 gün içinde kararını verecek. Gül'ün onaylaması durumunda, düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Gül'ün, yasayı Meclis'e iade etmesi yetkisi de bulunuyor. Gül, düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından geçen hafta perşembe günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile programında yer almayan bir görüşme yapmıştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile bazı siyasiler, Gül'e, yasal düzenlemeyi veto etmesi çağrısında da bulunmuşlardı.

Gül, bugün Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, internetle ilgili yasal düzenlemenin sorulması üzerine, "Bahsettiğiniz yasa üzerinde çalışıyoruz. Bir iki sıkıntılı konu var. Üstünde çalışıyoruz" dedi.
Gül'ün bu sözleri üzerine Karzai, "Keşke ben de içişleriyle ilgili meselelerde cumhurbaşkanı gibi az ve öz cevap verebilsem" diye espri yaptı. Karazi'nin isprisi, salonda gülüşmelere neden oldu.