Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara Valisi'ne "Barikatları kaldırın" talimatı verdiği iddiaları Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı tarafından yalanlandı ancak polemik devam etti. Erdoğan ile Gül arasında bu konuda bir gerilim yaşandığı iddia edildi. 

Bu gelişmeler üzerine bugün saat 12:00'de Gül'ün Erdoğan'ı Köşk'te kabul edeceği duyuruldu. 

KİM NE DEDİ?

Gül'ün Ankara Valisi Alaadin Yüksel'e talimat verip vermediğine yönelik polemikle ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın Vali ile görüşüp toleranslı davranılması istediğini aktardım. Ancak barikatların kaldırılması talimatı verdi demedim” şeklinde bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, Berlin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada "barikatları kaldırın" emrini kendisinin vermediğini söyleyerek; "Cumhurbaşkanı Ankara Valisi'ne böyle bir talimat verdi mi bilgim yok. Bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik. Bundan sonrada çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz" demişti.

GÜL'DEN ÇİFTBAŞLILIK YANITI!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yönetimde çift başlılık tartışmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

"Yetkililerin dikkatini çektim doğal davrandım. Yanlış anlamalara gerek yok.Anayasa'da görevlerimiz açıkça belirtilmiştir. Çiftbaşlılık sözkonusu değil."