Cumhuriyet- Biletix’in, protest müzik topluluğu Grup Yorum’un konser biletlerini satmama kararı aldığı ileri sürüldü. Grup Yorum’dan Cihan Keşkek, Bursa konseri öncesi organizasyon şirketinin Biletix yetkilileriyle bilet satışı için görüştüğünü, ancak ret yanıtı aldıklarını söyledi.


Keşkek ayrıca Kocaeli’ndeki Sabancı Kültür Merkezi’nde vermek istedikleri konserin de valilikçe engellendiğini açıklayarak, “Valilikten gelen yetkililer “burada konser yapamazsınız” demişler. Salon sahipleri de arada kalmamak için yeni bir mekan ayarladılar bize konser için” dedi. Malatya’da Grup Yorum konserine bilet satmak gibi gerekçelerle haklarında “terör örgütü propagandası” suçundan dava açılan ve geçen hafta tutuklanan öğrencileri hatırlatan Keşkek, bu olayın ardından Biletix firmasının bu uygulamayı başlattığını söyledi.

Tutuklu bulunan arkadaşları Seçkin Taygun Aydoğan için her Pazar Galatasaray’da eylemlerine devam eden Grup Yorum, 15 Nisan’da da İstanbul’da, Bakırköy pazar Alanı’nda büyük bir konser vermeye hazırlanıyor.