Altının gram fiyatı, dün günün ikinci yarısında başlayan düşüşünü bugün de sürdürerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı öncesindeki seviyelerine geriledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma akşamı yaptığı not indirimi sonrasında yeni haftaya 129,2 liradan başlayan gram altın, dün günün ikinci yarısında etkili olan satışlarla 128,2 liraya geriledi.

Bugün hem altının ons fiyatındaki gerileme hem de dolar/TL'deki azalışın etkisiyle düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı 127,4 lira ile Moody's kararı öncesindeki seviyelerine indi. Saat 10.25 itibarıyla gram altın yüzde 0,5 azalışla 127,5 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 853 liradan satılıyor.

"Döviz ve altın fiyatları alım için uygun bir seviyede değil"

Altının ons fiyatı ise dünkü dalgalı seyrinin ardından bugün yüzde 0,3 düşüşle 1.334 dolar seviyesinden işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, Moody's'in siyasi bir karar açıklayarak Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü söyledi. Memiş, "Biz dün olduğu gibi, bugün de yatırımcılara döviz ve altın fiyatlarının alım için uygun bir seviyede olmadığını söylüyoruz. Bu seviyelerin yatırımcılar için satış fırsatı olduğunu ve TL'nin diğer para birimleri karşısında tekrar toparlanacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Memiş, altının gram fiyatındaki yükselişlerin 129 lira ile sınırlı kalacağını belirterek, ons fiyatında ise 1.330-1.340 dolar aralığındaki işlemlerin devam edebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA