- Yönetmen Pelin Esmer’in, ‘Gözetleme Kulesi’ adlı filminin galası 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali çerçevesinde, Pelin Esmer’in senaryosunu yazdığı ve kamera arkasına geçtiği ‘Gözetleme Kulesi Filmi’nin galası, Real AVM içerisindeki Cinemaximum’da gerçekleştirildi.

Seyircilerin salonu baştan sona doldurduğu filmin galasına, film ekibinin yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, filmden önce film oyuncularına ve teknik ekibe çiçek dağıtarak, Altın Koza Film Festivali’ne sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Pelin Esmer'in kaleminden ve yine kendi yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan filmin baş rollerini Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez paylaşıyor. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çekilen filmin ortak yapımcıları arasında Arizona Films ve Bredok Filmproduction da yer alıyor. Film iki belgeselden sonra 11'e 10 kala'ya imza atan Esmer'in ikinci uzun metrajlı işi.

Filmin kadrosunda Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez’in yanı sıra Menderes Sabancılar, Rıza Akın ve Laçin Ceylan gibi güçlü isimler de yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

“Nihat ıssız bir ormanın tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınmıştır. Seher ise Tosya'da otoyol kenarında küçük bir otogara kendisini zor atmıştır. Başkalarından kaçarken birbirlerine denk gelen bu iki insan suçluluk duygularına karşı, kendi kendilerine verdikleri savaşı birlikte sürdürmek zorunda kalırlar.”

Film gösteriminin ardından film ekibi ve oyuncular sahneye çıkarak seyircilerin sorularını yanıtladı. Oyuncu Nilay Erdönmez, ‘Gözetleme Kulesi’nin ilk film deneyimi olduğunu söylerken, Yönetmen Pelin Esmer de filmin senaryo aşamasından, galaya kadar ki süresinin 2 yıl olduğunu kaydetti.

Bir seyircinin Olgun Şimşek’e yönelttiği; “Filmde yeni doğan bebek büyük değil miydi?” ve “Neden Karedeniz şivesi yerine Adana şivesi hakimdi” soruları salonda gülüşmelere neden oldu. Usta oyuncu ise sorulara: “Bunların hepsini ben mi cevaplayacağım? Bebek neden büyüktü çünkü fazla beslemişler. Annesinin göğüsleriyle fazla ilgilenmiş. Çocuk taze doğdu sete geldi, valla öyle oldu şaka yapmıyorum. Filmde Karadeniz şivesi yoktu çünkü filmde Karadenizli yoktu” diye karşılık verince salon kahkahalara boğuldu.








haberexen