Türk futbol dünyasını sarsan şike operasyonu hız kesmeden devam edecek. geçtiğimiz Pazar sabahı 07.00'de düğmeye basılan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin arka arkaya 61 kişiyi gözaltına almasıyla büyüyen operasyonda ikinci dalga bekleniyor.

Yeni operasyonun bir hafta içinde yapılacağı iddia edildi. İkinci dalgada 153 kişinin daha gözaltına alınacağı ve sayının 214'e ulaşacağı belirlendi.


YÖNETİCİ VE FUTBOLCULAR

Şimdi, aylık titiz bir çalışmanın ardından harekete geçen emniyet güçlerinin bu defa kimleri gözaltına alacağı merakla bekleniyor.

Belirsizlik nedeniyle futbol camiası içinde bir tedirginlik oluşurken, ikinci operasyon dalgasının mevcut olay ve kişilerle bağlantılı kulüp yöneticileri ve futbolcuları vuracağı belirtiliyor.

Ancak ikinci bölümde ilk operasyondaki gibi sansasyonel isimlerin olmadığı ifade ediliyor. Öte yandan ikinci dalganın kesin günü ve saati ile gözaltına alınacak isimlerin kimler olacağı da herkesten gizleniyor.


NE ZAMAN DİKİM YAPSAK OLMUYOR

Öte yandan  Aziz Yıldırım,  İlhan Ekşioğlu ve  Cemil Turan arasındaki şifreli konuşmalar, polis kayıtlarına geçti.

Ekşioğlu'nun Trabzonspor'un 2-1 kazandığı maçtan sonra, "Ne zaman dikim yapsak olmuyor" şeklindeki sözleri dikkat çekiciydi.  Aziz Yıldırım'a emniyetteki sorgusunda bu konuşmaların anlamı sorulacaktı ancak Yıldırım susma hakkını kullandı.

Polis tutanağına göre 21 Şubat 2011 günü saat 21.54'te (Trabzon'un 2-1 kazandığı Manisaspor-Trabzonspor maçı sonrası)  Aziz Yıldırım, asbaşkan  İlhan Ekşioğlu'nu aradı. İki yönetici arasında şu konuşmalar geçti:

AZİZ YILDIRIM: Bunlar söylememişler mi bir şey...Semih öyle söyledi... Semih bana söyledi...
İLHAN EKŞİOĞLU: Bizimki aradı başkanım. Bu şey onun var ya orada işçileri bir iki tane... Tarladaki işçileri dedi... Eğer bir şey yaptıysanız. Bir ekim yaptıysanız dedi... Hiçbir şeyden haberi yok dedi... Bak ben size söyleyeyim dedi....
AZİZ YILDIRIM: Öğren bir bakayım da çok kötü oynadılar ya... Ömer Aysan. O Diksın (Dixon) tamam mı.. O Kahe...
İLHAN EKŞİOĞLU: Sanki atılmak için oynadılar bir de...
AZİZ YILDIRIM: O Kahe bilhassa kendini attırmak için... Hikmet hoca da, iyi bir maç, Makukula'yı alıyor... Ha s...ir lan!
İLHAN EKŞİOĞLU: Bir şey var başkanım bunda.
Normal değil yani. Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor! Ben yarın bunu bir tam öğreneceğim.
AZİZ YILDIRIM: Bunlarla Beşiktaş maçlarını konuşmamız lazım. Telefon dinlemesini ortaya koyan polis, Yıldırım'a sorulmak üzere şu soruları hazırladı: "Trabzonspor maçında iyi oynamaları adına Manisaspor teknik adamları ve oyuncularına teşvik primi verilip verilmediğiyle alakalı ifadenizi veriniz?  İlhan Ekşioğlu ile yaptığınız bu görüşmede ne hakkında konuşmaktasınız? Görüşme içeriğinde 'tarladaki işçiler' kimlerdir. Yapılan 'Ekim'le neyi kastetmektesiniz?  İlhan Ekşioğlu 'Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor' derken neyi kastetmektedir? Yukarıdaki görüşme bir bütün olarak incelendiğinde, görüşmede, Manisaspor-Trabzonspor müsabakasında bazı Manisasporlu yetkililere sizin tarafınızdan teşvik primi verilmesine rağmen şahısların kötü oynadıkları değerlendirilmektedir. Böyle bir şey olduysa kimlerle görüşüp kimlere ne kadar teşvik primi verildiğiyle alakalı ifadenizi veriniz."
 

PEŞİN SEVİYOR PEZ...NK
Telefon dinlemelerine Kasımpaşa maçı öncesi,  Aziz Yıldırım ile  İlhan Ekşioğlu arasındaki 25 Şubat 2011,  İlhan Ekşioğlu ve  Cemil Turan arasındaki yine aynı tarihli bir telefon konuşması da takıldı:
AZİZ YILDIRIM: O saha küçük yalnız. O saha kötü. Söyleyeyim orada çıkmak zor.
İLHAN EKŞİOĞLU: Çıkarız çıkarız başkanım.
AZİZ YILDIRIM: Kasımpaşa'da o kaleci Tolga oynamıyormuş.
İLHAN EKŞİOĞLU: He şey mi oynuyor? ...
İLHAN EKŞİOĞLU: Hallettin mi?
CEMİL TURAN (Altyapı Sorumlusu): Ya konuşuyorum ama tabii biliyorsun... Bu şeyci biraz...
Alışverişleri peşin sever pez...nk!
İLHAN EKŞİOĞLU: Sen yani bunu şey yaparak 'bana güveneceksin... ben ne dediysem sana vereceğim... bak orada kilosuna 100 lira verdik... 100 peşin, 100 vadeliydi... Yani inanmak zorundasın... Başka çaren yok...' o tarz konuşmalısın. Bu telefon konuşmalarına ilişkin olarak organize polisi  Aziz Yıldırım'a sormak üzere şu soruları hazırladı: "Ne amaçla bir gün sonra maç yapacağınız Kasımpaşaspor'un hangi kalecisinin oynadığı ile alakalı konuşmaktasınız?  İlhan Ekşioğlu ile saat 20.30 sıralarında yaptığınız görüşmeden yaklaşık olarak bir buçuk saat sonra  İlhan Ekşioğlu ile  Cemil Turan'ın yaptığı görüşmede,  Cemil Turan'ın Kasımpaşa Spor kalecisi S. Fırat Kocaoğlu ile şike amaçlı anlaşıp anlaşmadığı ile ilgili konuştuğunuz değerlendirilmektedir?
Ayrıntılı ifadenizi veriniz."

'3 TARLAYI SÜRDÜK YAĞMUR DA YAĞAR, EKİNLER ÇIKAR'
Organize polisi, 4 Mart 2011 tarihinde Kayseri'de oynanan Kayserispor Manisaspor ve 6 Mart tarihinde İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçlarından önce  Aziz Yıldırım ve  İlhan Ekşioğlu arasında geçen bir telefon görüşmesini de soracaktı. İşte o telefon görüşmesi ve hazırlanan sorular:
AZİZ YILDIRIM: Sabah konuşalım da o herif gelecek... O gelmeden ben seninle bir konuşayım yani...  İlhan Ekşioğlu: Vaziyet gayet iyi... 3 tarlayı da sürdük yani. Yağmur da yağar her şey ekinler çıkar yani. AZİZ YILDIRIM: Trabzon çok şey oldu. Çok panikteler bugün...
İLHAN EKŞİOĞLU: Şu an çok iyi başkanım. Şu an gayet iyi... Bu telefon görüşmesi üzerine organize polisi  Aziz Yıldırım'a sorulmak üzere şu soruları hazırladı: "İlhan, 'Vaziyet gayet iyi. 3 tarlayı da sürdük yani. Yağmur da yağar her şey ekinler çıkar yani' sözüyle neyi kastetmektedir? Yukarıda yaptığınız görüşmenin sizin de içerisinde bulunduğunuz şahıslarca yapılan şike ve teşvik faaliyetleri ile bir ilgisi var mıdır?"
Ancak bu sorular yanıtsız kaldı. Yıldırım, emniyette susma hakkını kullandı.

gazeteport