İstanbul Aile Mahkemesi’nde geçen hafta çok ilginç bir boşanma davası açıldı. 6 ay önce Veli Ş.’yle evlenen Özlem Ş., 2 görümcesi tarafından aşağılandığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre; eşinden ayrılmak isteyen genç kadının dosyaya giren iddialarına göre, nikahtan kısa süre sonra evi terk etmesine neden olan olaylar şöyle gelişti: Veli Ş. ile Özlem Ş., geçtiğimiz yıl 20 Kasım’da hayatlarını birleştirdi. Eşinin kız kardeşleriyle yaşanan bir tartışma nedeniyle düğün yapılamadı. Çift sade bir nikah töreniyle evlendi, genç kadın gelinlik bile giymedi.

‘MALLARA ORTAK EDİLDİ’

Genellikle akraba evliliği yapılan bir aileden gelen eşinin bekar olan 2 kız kardeşiyle birlikte yaşama isteğini de kabul eden Özlem Ş., görümcelerinin ayrımcı tutumuyla karşı karşıya kaldı.

Özlem Ş., evliliğine dair kararlar konusunda ailesinin sürekli onayını almak isteyen eşinin onların izni olmadan bir adım dahi atmadığını iddia etti. Görümcelerinin sırf kendisini kırmak için yaptığı yemeği gözlerinin önünde çöpe döktüğünü belirten Özlem Ş., “Elin kızı ile evlenildi, mallara ortak edildi” şeklindeki aşağılamalarına da eşinin seyirci kaldığını iddia etti. Özlem Ş., aynı yaştaki görümcelerinin kendisinden hürmet göstermelerini istediğini, karşılarında bacak bacak üstüne bile atmaması konusunda uyarı aldığını söyledi ve evliliğinin kabusa döndüğünü öne sürdü.

Eşine evlendiklerini ve bir mahremleri olduğunu defalarca anlatmaya çalıştığını ifade eden Özlem Ş., sonunda dayanamayıp geçen ay evi terk etti ve kardeşinin evine yerleşti. Tazminat ve nafaka istemeyen genç kadın, mahkemeden bir an önce evliliğinin bitirilmesini istedi.

Sözcü