Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısının arkası sıra önce cuma namazı namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldırdı.

Sultanahmet Meydanı'ndaki yıldırı saldırısını hatırlatan Görmez, 'Kardeşlerim, zaman İslam'ın bilisiz müntesiplerinin din-i mübin-i İslam'a verdiği zarar, güçlü düşmanların verdiği zararları uzaklık uzaklık geçmiştir. Buna ne iman, ne anlayış müsaade verebilir?' dedi.

Terörün din, inanç tanımayan yüzünün lanetle anılmayı birlikte kat hâlâ doğruluk ettiğini vurgulayan Görmez, 'Öfke ve adaletin, bühtan ve adaletin uğrunda tığ durmalıyız. Biz yüzyıllarca dünyaya adalet, emniyet, sekinet saçan birlikte medeniyetin evlatlarıyız. Bu gidişata tığ 'dur' diyeceğiz' ifadesini kullandı.

'O'ndan geldik ve çoğumuz O'na döneceğiz. Ayrışırsak efsus olur'

'Bu dünya, bu dobra ülke, bu ermiş İstanbul bizlere emanettir' diyen Görmez, tiksinti söylemlerinin bulunmayan edilmesi icap ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hutbesine şu şekilde bitmeme etti:

'Bu ulus biziz. Bu dar bizim. Bu diyar hepimizin. Doğusuyla batısıyla bu topraklarda doğduk. Aynı suyla, bire birlikte ekmekle büyüdük. Aynı Rabbe köle olduk, bire birlikte Muhammed Mustafa'ya ümmet olduk, bire birlikte secdeye başlangıç koyduk. Fatihalarda buluştuk, yegâne kıblede istikametimizi buluşturduk. Ebedi alemde kurtuluşa erme duasıyla bire birlikte tarlaya tohumlar serptik.Biz kardeşiz, karındaşız. Birbirimizin varlığına faktör kılınmışız. O'ndan geldik ve çoğumuz O'na döneceğiz. Ayrışırsak efsus olur. Bütün adamlık kaybeder, dört başı mamur İslam ümmeti kaybeder. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden birbirimize emlak olmazsak halimiz birçok olur? Gelin, Rabbimizin 'Gevşemeyin' diyen fermanını dinleyelim. Gelin Efendimizin 'Birbirinize tiksinti ve antagonizm beslemeyin' diyen çağrısına kulak verelim. Gelin, uhuvvet misakımızı yenileyelim.'

Kaynak: AA