MUĞLA

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, görme engeli 32 yaşındaki öğretmen Selami Çiftçi, "bungee jumping" yapmanın heyecanını yaşadı.

Saklıkent Kanyonu önündeki Karaçay Deresi'nin yanındaki alanda yapılan bungee jumping aktivitesine katılan Çiftçi, ayak bileklerine emniyet kemeri bağlanıp, bir vince bağlı bulunan platformla 50 metre yüksekliğe çıkarıldı.

Atlama yapmadan önce bir süre kaval çalan Çiftçi, havada mutluluğunu da türkü söyleyerek dile getirdi. Çiftçi, yaşadığı heyecan dolu anlarını, eline bağlanan aksiyon kamerasıyla kaydetti.

Selami Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç yıl önce de Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptığını, havada kaval çaldığını söyledi.

Parasailing ve rafting de yaptığını, içlerinde en yüksek adrenalinin bungee jumpingte yaşandığını fade eden Çiftçi, "Bu gibi etkinliklerde kaval çalışıyorum. Bu videolarımı da sosyal medya hesaplarımdan yayınlıyorum. Öğretmenlik ve müzisyenliği bir arada yapıyorum. Müzisyen olarak bir yerlere gelmek istiyorum. Hayalim bir albüm yapıp, konserler düzenlemek." diye konuştu.

Toplumda engellilere karşı "Yapamaz" gibi ön yargıların olduğunu savunan Çiftçi, kişinin istedikten sonra gerçekleştiremeyeceği bir şey olmadığını vurguladı.

Muhabir: Ali Rıza Akkır


Kaynak: AA