Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Harp Akademilerini ziyaretinde merasim mangası karşıladı. Mangayı selamlayan Erdoğan, hâlâ sonradan haysiyet defterini imzaladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da arazi almış bulunduğu Mustafa Kemal Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezinde çelim komutanları ve subaylara seslenme fail Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin altın komutanlarıyla, alp subaylarıyla, Harp Akademileri Komutanlığında birlikte el değişik araya gelmekten mutlu bulunduğunu belirterek, bu vesileyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin halen fariza başlangıcında bulunan topu topu mensuplarının, Mehmetçiklerin değme birine şükranlarını sundu.

Erdoğan, özellikle, sonuç dönemde, gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışı görevleri esnasında hayatlarını kaybeden subaylara, astsubaylara, uzmanlara, erbaş ve erlere Cenabı Allah'tan yağmur diledi.

'5 bin 359 yıldırıcı nötr duruma getirildi'

Operasyonların başladığı sabık senenin orak ayı ayından bugüne denli 215'i asker, 133'ü polis, 7'si korucu kazanmak kıl payı 355 martir verildiğini tabir fail Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Cuma haset Yozgat Şefaatli'de birlikte şehidimizin cenaze törenine katıldık, ailesi ve yakınlarıyla acılarını paylaştık. Hamdolsun, şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Aynı dönemde, gayrimenkul içi ve gayrimenkul haricinde yekûn ölü, yaralı, soruşturma kendisine 5 bin 359 yıldırıcı nötr duruma getirildi. Ama bu durum, şehitlerimizin acılarının yüreğimizi baştan sona yakmaya bitmeme edeceği gerçeğini değiştirmiyor.'

'Özgürlük-güvenlik dengesini en afiyet koruyucu iklim Türkiye'dir'

İçinden geçilen ciddi dönemin, Türkiye'yi katı aşırı bakımdan enine boyuna zorlu, enine boyuna ciddi sınamalara naşir tuttuğunu vurgulayan Erdoğan, bunlardan birinin de özgürlük-güvenlik dengesinin ne sağlanacağı, sınırlarının ne belirleneceği, uygulamalarının ne yaşama geçirileceği meselesi bulunduğunu aktardı.

Özgürlük-güvenlik dengesini en afiyet koruyabilen ülkenin Türkiye bulunduğunu kail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:Çünkü tığ yurttaşlarımızın hürriyet sahasını değil, teröristlerin akıntı sahasını daraltmak düşüncesince çalışıyoruz. Aldığımız tedbirler bilcümle bu maksata yöneliktir.'

'Terörü kutsallaştırma özgürlüğü benim içime sinmiyor'

Terörü kutsama, teröristi yüceltme, yıldırı eylemlerini yasal tayin özgürlüğünün içerisine sinmediğini tamlayan Erdoğan, 'Türkiye'de yarıcı yıldırı örgütüne ve öteki yıldırı örgütlerine meydana getirilen güzellemelerin birlikte benzerini, Batı'da, o devletlerde çalışkanlık yayınlayan yıldırı örgütleri düşüncesince yapın, görün bakın başınıza ne geliyor?' dedi.

'Görevini sürdürebiliyorsa misafirperverliğimiz sayesindedir'

'Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan birlikte gazetecinin davasına dayanak olmaya gidiyor, yetmiyor birlikte de kendisiyle yanak yanağa ışık çektirip yayınlıyor' diyen Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

'Bununla da yetinmiyor, içtimai medyada 'Türkiye'nin ne birlikte iklim kazanmak istediğine değişmeyen vermesi gerektiği' gibi, sınırını aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala devletimizde vazifesini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka birlikte yerde, bu çeşit tavırlar sergileyen diplomatları birlikte devir güçlü barındırmazlar.''Biz demokrasiden, ahbaplık devletinden insanoğlu haklarından ödün vermeden yolumuzu sürdüreceğiz'.

Oysa bire birlikte ülkede, benzeşim suçlamalara sunulan küsurat iletişim araçları personellerinin neler yaşadığının, haklarında ne davaların açıldığının, ellerindeki malzemeleri imha eylemek durumunda ne bırakıldıklarının aşırı güzel bilindiğini aktaran Erdoğan, 'Biz, teröristlere ve onlara değme çeşitli desteği sağlayıcı iç ve aut topu topu güçlere rağmen, demokrasiden, ahbaplık devletinden, insanoğlu haklarından ödün vermeden yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Bunun düşüncesince kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok. Biz bunu, eller istediği düşüncesince değil, milletimiz buna müstahak bulunduğu düşüncesince yapıyoruz, hazırlamaya bitmeme edeceğiz.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA