Son günlerde e-postaların güvenliği tartışmaları oldukça artarken Google’ın bir dava için mahkemeye sunduğu rapor kafaları iyice karıştırdı. Google’ın sunduğu raporda e-posta servisi Gmail kullanıcılarının 'iletişimlerinin gizli tutulduğuna dair makul bir beklentisi olmaması gerektiğini' yazıldı. Şirket ise bugün yaptığı açıklamada gizliliğin kendileri için son derece önemli olduğunu ve bunun aksinin iddia edilemeyeceğini vurguladı.

Raporda yaklaşık 425 milyon Gmail kullanıcısının e-postalarını üçüncü tarafın erişimine açık kabul ettiği ve gizlilik beklentisi içinde olmaması gerektiği belirtildi.

Google’a açılan davanın nedeni Gmail dışındaki servislerden gelen e-postaların gizliliği üzerineydi. Şirket, söz konusu e-postaların gizliliğini ihlal etmekle suçlanmıştı.

Konu ile ilgili Google'dan ise şu açıklama geldi:

“Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir.”

Hürriyet