İSTANBUL - Ünal Gündoğdu

İstanbul'da yaşayan yüksek lisans öğrencisi Furkan Can, arkadaşlarıyla gittiği dezavantajlı çocukların bulunduğu mahallelerde etrafı süsleyip gönüllü palyaçoluk yaparak, miniklerin yüzünü güldürüyor.

Kendilerine "Kahraman Adamlar" ismini veren Can ve arkadaşları, ücretsiz düzenlenen etkinliklerle halat çekme, çuval yarışı gibi unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını da yaşatmaya çalışıyor.

"Kahraman Adamlar", gerçekleştirdikleri etkinliklerle çocukların dünyasını renklendirerek yüzlerini güldürüyor.

"Çocukların kahramanı olmaya çalışıyoruz"

Furkan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla çocuklara yönelik bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünerek harekete geçtiklerini söyledi.

Bu doğrultuda gönüllü palyaçoluk yapmaya karar verdiğini ve bu işi yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğünü söyleyen Can, çocukların gülmesi için dezavantajlı grupların bulunduğu mahallelere giderek arkadaşlarıyla ücretsiz etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Can, faaliyetlerini herhangi bir yere bağlı olmadan kendi istekleriyle yaptıklarını vurgulayarak, "Amacımız sadece çocukların mutlu olması. Biz kendimizi "Kahramanlar Adamlar" diye adlandırdık. Çocukların kahramanı olmaya çalışıyoruz. Sloganımız da her çocuğun bir kahramanı var." diye konuştu.

Balonları biriktirdikleri parayla alıyorlar

Mutsuz çocuk görmenin kendilerini üzüldüklerini dile getiren Can, şöyle devam etti:

"Ekonomik seviyesi düşük olan mahallelerin çocuklarına gidiyoruz. Orada çocuklarla beraber sokak şenliği yapıyoruz. Bu şenliklerde, sokağı çocuklarla beraber süslüyoruz. Çocuklara palyaço kıyafeti giydiriyoruz. Çocuklarla halay çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma gibi çeşitli oyunlar oynuyoruz. Amacımız sadece çocukların gülmesi, bu bize yetiyor. Bunları yaparken de balonları arkadaş çevremizle paralarımızı biriktirerek alıyoruz.

Buradaki amacımız çocukların mutlu olabilmesi. Biz bunu samimiyetle yaptığımız için çocuklar da gerçekten çok mutlu oluyor. Biz de onları görünce çok mutlu oluyoruz."

Can, yetimlerle ilgili de faaliyetler yaptıklarını ifade ederek, çocuk yuvalarına ve sevgi evlerine giderek etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kaynak: AA