Melih Gökçek’in suçluların telaşı içinde, kenti derebeylik anlayışıyla yönetmeye çalıştığını belirten Nazlıaka, ‘’Önümüzdeki günlerde başka hukuksuzluk, yolsuzluk belgelerini dikkatlerinize sunacağım’’ dedi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ODTÜ kampusu içindeki yol projesine karşı direnişçilerin yanında yer aldığı ve belediye çalışanlarının görevini engellediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i yanıtladı.

CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı da olan Nazlıaka, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ’den geçirilmek istenen yol projesi konusunda yeni usulsüzlük iddialarını açıklarken Gökçek’e de yanıt verdi. ODTÜ arazisinden geçecek yolun iddia edildiği gibi Eskişehir yolunun trafiğini azaltmayacağını, bu sorunun bir bölgeden başka bir bölgeye taşınacağını öne süren Nazlıaka, Gökçek’in metro konusundaki beceriksizliğinin bedelini bütün Ankara halkının ödeyeceğine işaret etti.
Gökçek’in, bu projede birçok hukuksuzluk yaptığını da belirten Nazlıaka şunları söyledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi, henüz Belediye Meclisi tarafından onaylanmamış, askıya çıkarılmamış, halkın görüş ve önerisine sunulmamış ve İmar Kanunu uyarınca askıdan indiği tarih itibarıyla kesinleşmesi gereken planlardan çok önce yol ihalesine çıkmıştır. Söz konusu ihale, onay sürecinden bir sene önce yapılmıştır.
Şimdi ‘
yargı da benim, hukuk da benim ve istediğimi yaparım. Bu şehri derebeylik anlayışıyla yönetmeye devam ederim’ diyen kişilere karşı mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. Önümüzdeki günlerde başka hukuksuzluk, yolsuzluk belgelerini dikkatlerinize sunacağım.”
Nazlıaka, gazetecilerin, eylemler sırasında kendisinin işçilere kimlik sorması ve Gökçek’in kendisine yönelik sert açıklamaları ve suç duyurusunun sorulması üzerine de, üzerinde Büyükşehir Belediyesi yazılı tişört giyen işçilerle ilgili “AKP gençlik kollarından oldukları” bilgisi olduğu için kimlik sorduğunu ifade etti. Nazlıaka, “Bu arkadaşlar da ne tesadüftür ki ‘ya işe başladıkları ilk gün olduğunu’ ya da ‘kimliklerini kaybettiklerini’ söylediler. Orada bir hukuksuzluk olduğu gerçektir. Suç duyurusunda bulunmasına gelince, hakikaten kendisi kanunlardan bihaber. Kendisi suçluların telaşı içindedir” dedi.