ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandığı tespit edilen belediye çalışanlarına yönelik gözaltı kararına ilişkin, "Bu operasyon dolayısıyla savcılarımıza, emniyet güçlerimize ve FETÖ'yle mücadelede kararlı olan hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizde tek bir Feto'cu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Gökçek, Twitter hesabından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da bulunduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmasına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Son dönem belediye başkanı seçildikten sonra mevcut üst düzey personeli̇n tamamını değiştirdiğini belirten Gökçek, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, 218'i Büyükşehir Belediyesi'nden olmak üzere, ASKİ ve şirket çalışanlarının da arasında bulunduğu toplam 392 kişinin açığa alındığını bildirdi.

Gökçek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Açığa alınan personel İçi̇şleri̇ Bakanlığına bildirildi ve Bakanlar Kurulu kararıyla işlemleri bitenlerin ilişiği kesildi. En son bugün Ankara Başsavcılığı tarafından Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında ByLock kullanan 61 kişiyi, savcılık gözaltına aldı. Gözaltına alınan 61 ki̇şi̇ni̇n 23'ü açıkta veya ihraç edilmiş, 13 kişi ayrılmış, 3 emekli, 22 kişi ise alt düzey görevde."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Bu operasyon dolayısıyla savcılarımıza, emniyet güçlerimize ve FETÖ'yle mücadelede kararlı olan hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizde tek bir Feto'cu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir." ifadesini kullandı.

Muhabir: Melike Kınacı

Kaynak: AA