EPDK'dan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında elektrik  faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönünde  gerçek dışı haberlere yer verildiği belirtildi. Acıklamada, "Kurumumuzu  yıpratmaya yönelik bu haberlerin baştan aşağı yalan ifadelerle dolu ve maksatlı  olduğu kolayca anlaşılmaktadır" ifadesi kullanıldı.
 
Elektrik fiyatlarına yönelik herhangi bir gizli zammın söz konusu  olmadığı vurgulanan açıklamada, 2016 yılının başlangıcı itibari ile EPDK  tarafından yapılan zammın kurumun internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldığı ve  Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi.
 
EPDK açıklamasında, gizli bir zamdan söz edilmesinin, iyi niyetle  yorumlanması mümkün olmayan açık bir çarpıtma olduğu bildirildi.
 

Öte yandan, dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir verginin  söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Dağıtım bedeli, elektriğin taşınması  anlamına gelen dağıtım hizmetinin karşılığında alınmaktadır" ifadesi yer aldı.
 
 "Ulusal tarife uygulaması söz konusu"
 

 İlgili haberlerde yer alan İstanbul ve Ankara için farklı tarifeler  uygulandığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı, tüm Türkiye’de tarifelerin aynı  olduğu kaydedildi.
 
EPDK açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
 
  "Önceki dönemlerde uygulanan tarifelerdeki dağıtım bedelleri ile yeni  dönemdeki tarife bedelinin doğrudan karşılaştırılması yanlıştır. Çünkü daha  önceki dönemde dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ayrı ayrı  belirlenen bedeller yeni dönemde dağıtım bedeli başlığı altında birleşmiştir.  Ancak dağıtım bedeli enerji fiyatının sadece bir bileşenidir. Enerji  bedellerindeki artışlar ile değerlendirildiğinde nihai fiyat artışı ortalama  yüzde 6,8’dir."
 
Yüzde 250’lik bir fiyat artışının ve tüketiciye yansıyan gizli bir  zammın da kesinlikle doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın  gerçek ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu tip maksatlı haberlere itibar  etmemesini istiyoruz" görüşüne yer verildi.
 

Kaynak: HABER7.COM