CANER TAŞPINAR / Karşı Gazetesi - Karşı, Ergenekon'un en konuşulan gizli tanığı Efe'nin izine ulaştı. Savcıyken gizli tanık olan Bayram Bozkurt, yüzü ve kimliği değiştirilerek tekrar savcı yapıldı

Karşı 'ileri demokraside' adaletin kimlere emanet olduğunu gösteren bir olayı açıklıyor.
Ergenekon Davası'nın gizli tanığı Efe'nin savcılıktan kendi isteğiyle emekliye ayrıldıktan sonra gizli tanık koruma programına alınarak adı ve yüzü değiştirilip tekrar savcı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.
İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla yargılanan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve emekli orgeneral Saldıray Berk'in yargılandığı davada, ilginç bir iddia gündeme geldi. Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, davanın gizli tanığı Efe'nin farklı bir isimle ve hakim olarak atandığını açıkladı. İstanbul Barosu eski başkanı Kazan'ın açıklamaları üzerine konuyu araştıran Karşı, çarpıcı bilgilere ulaştı.

ANKARA'YA YAKIN

Avukat Turgut Kazan, Ergenekon'un gizli tanığı Efe'nin, İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt olduğunu iki ayrı dosyadaki bire bir aynı imzaları delil göstererek açıklamıştı. Bu skandalın ardından emekliliğini isteyen Savcı Bozkurt, yıllarca kamuoyu önüne çıkmadı. Yargı kaynakları, Bayram Bozkurt'un Ankara'ya yakın bir ilin küçük bir ilçesinde savcı olarak tekrar göreve getirildiğini belirtti.
Bayram Bozkurt'un yeni kimliğiyle görev yaptığı ilçede araştırdık.

Edindiğimiz bilgilere göre; Bozkurt'un saçında ve yüzünde estetik operasyonlar yapıldı. Tanık koruma programına alınan Bozkurt'un kimliği değiştirildi ve yeni ismiyle göreve döndü. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bir süre önce açıkladığı bir listede Bozkurt, yeni kimliği ve yeni sicil numarasıyla adli tatilden faydalanacaklar arasında yer aldı.

EŞİNİN DE KİMLİĞİ DEĞİŞTİ

Bayram Bozkurt'un Sağlık Bakanlığı'nda görevli eczacı eşinin de kimliği değiştirildi. Bozkurt'un eşi, Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle 4 Eylül 2013'te ABD'ye gitti. Bakanlığın ''Yetiştirilmek amacıyla yurtdışına gönderilecek devlet memurları yönetmeliği gereği 2013 yılında yurtdışına gönderilecekler'' adlı listesinde Bozkurt'un eşi yeni kimliğiyle yer aldı. Bozkurt'un eşine 12 ay süreyle görev verilirken eş durumundan yararlanan Bayram Bozkurt da soluğu ABD'de aldı. Görevine yeni başlayan bir savcının yurtdışında olması adliye çalışanlarının da dikkatinden kaçmadı.

gerçekgündem