GİRESUN

Giresun Valisi Hasan Karahan, il genelinde güvenlik denetimlerini arttırdıklarını anlattı.

"Bu sabaha karşı Çanakçı ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı." diyen Karahan, teröristlerin gecenin karanlığı ve arazi şartlarından faydalanarak kaçtığını kaydetti.

Karahan, "Bölgede şu anda güvenlik güçlerimiz kaçan teröristleri yakalamak için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Yine il genelinde denetimlerimizi artırdık, kısa zamanda neticeler alacağız." ifadelerini kullandı.

Etkisiz hale getirilen 6 teröristin kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor

Öte yandan, Ordu'nun Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi sınırında ölü ele geçirilen 6 terörist arasında bulunan, iki grup liderinden biri olduğu belirlenen "Çektar" kod adlı Ali Fırat Yaşar'ın, aranan teröristler listesinde 300 bin lira para ödüllü gri kategoride yer aldığı öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunan "Mazlum Volkan" kod adlı Yakup Tokay ve "Bahtiyar" kod adlı Eyvaz Beyaz'ın kimlikleri tespit edildi.

Gruptaki "Bahoz Tarkin" kod adlı ve "Özgür" isimli teröristlerin kimlikleri ise belirlenmeye çalışılıyor. Bir teröristin ise adı ve kod ismine henüz ulaşılamadı.

Muhabir: Atakan Çıtlak

Kaynak: AA