Erdoğan’ın başlattığı hedef gösterme kampanyasını yandaş basın sürdürüyor

‘Suç işliyorlar’

İstanbul Haber Servisi - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerini destekleyen sanatçı ve işadamlarını hedef göstermesiyle başlayan “linç kampanyası” yandaş basın ve diğer AKP’lilerin de saldırılarıyla sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in TV8’de yayımlanan bir programda Memet Ali Alabora için “Allah’ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben Alabora’yı içeride göreceğim” sözleri linç kampanyasının son halkası oldu. Yeni Akit gazetesi ise dünkü sayısında Memet Ali Alabora’nın babası Mustafa Alabora için “Babası da tescilli terörist” başlığı ile haber yaptı. AKP’lilerin hedefinde çok sayıda işadamı, bankacı, sanatçı, yazar, milletvekili ve gazeteci bulunuyor.
Erdoğan’ın, Gezi Parkı eylemcilerine kapılarını açan Divan Oteli sahibi Koç ailesini “yataklık yapmakla” suçlamasıyla başlayan “linç kampanyası” kapsamında bugüne dek Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP milletvekili Hüseyin Aygün hedef gösterilirken, eyleme katılan ve Twitter’dan yazı yazan çok sayıda sanatçı ve gazeteci de yandaş basının hedefi oldu. Yeni Şafak gazetesinin, Alabora’yı hedef göstermesinin ardından, Yeni Akit gazetesi de dün oyuncunun babası Mustafa Alabora için “Babası da tescilli terörist” diyerek linç kampanyasını başlattı. Yapılan haberlerden sonra ölüm tehditleri almaya başlayan Memet Ali Alabora’ya destek için “Memet Ali neyse, biz de oyuz” sloganıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Yeni Akit gazetesi dünkü sayısında yer alan haberde, Mustafa Alabora’nın “Kaygılıyız” bildirisine imza atan “sözde sanatçılar” arasında yer aldığı belirtilerek komünizm propagandası yaptığı kaydedildi.
Hedef gösterilenler
Eyleme katıldığı ve Twitter’dan yazdığı için hedef gösterilen sanatçı ve gazeteciler şöyle: Memet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Sezen Aksu, Okan Bayülgen, Beyazıt Öztürk, Tarık Akan, Zülfü Livaneli, Kıvanç Tatlıtuğ, Şevval Sam, Pelin Batu, Olgun Şimşek, Ali Poyrazoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Ali Atay, Can Bonomo, Haluk Bilginer, Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Volkan Konak, Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Aslantuğ, Bergüzel Korel, Halit Ergenç, Sertap Erener, Meltem Cumbul, Demet Akalın, Tuba Büyüküstün, ve Onur Saylak, Emrah Serbes, Ayşe Arman, Ece Temelkuran, Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Ayşe Özyılmazel, Mehmet Tezkan, Metin Uca, Ayşenur Yazıcı.